HR-KLUBHUSMØDE

Tiden kalder på soft skills. Hvordan kan det gribes i HR?

Bemærkning 1920Px

Arbejdspladser forandrer sig over tid. Det har de altid gjort, men efter genåbningen er der kommet ekstra fart på, og det stiller nye krav til både ledere og HR. I dag skal organisationerne kunne rumme en langt højere grad af fleksibilitet end tidligere, både ledere og medarbejdere skal kunne arbejde remote, der skal gang i innovationen og ja, føj selv mere til listen.   

Der findes ingen genvej til at imødekomme de mange krav, men der er ingen tvivl om, at tiden kalder på soft skills og EQ, altså emotionel intelligens. Ikke som erstatning for IQ - og hvad man ellers bliver målt på - men som helt nødvendige kompetencer.

Deltag på dette HR-Klubhusmøde og hør, hvorfor og hvordan det over 30 år gamle begreb skal udfoldes netop nu. Mød CfLs chefrådgiver Mette Babitzkow Boje og bliv klogere på, hvad emotionel intelligens - EQ - egentlig er for en størrelse. 

Mød også Elsebeth Hauge, forfatter til bogen "Lederskam", der bygger på interviews med en række ledere, der fortæller om det, de ikke ønsker at andre skal vide om deres ledelse. Få hendes bud på, hvordan HR kan bidrage til at ledernes skamfulde følelser kan omsættes til værdifuld handlekraft.

Læs udbygget programbeskrivelse nedenfor.

Ved tilmelding kan du vælge, om du deltager fysisk hos CfL i København eller online via zoom.

Emotionel Intelligens: Vejen til bedre resultater og mere overskud i hverdagen 

Ved Mette Babitzkow Boje, psykolog og seniorrådgiver i CfL

Det er følelser, der styrer vores tanker, beslutninger og adfærd, både når vi er på arbejde og når vi er hjemme. Det viser forskningen, og ifølge professor Marc Brackett, leder af Yale Center For Emotional Intelligence, kan vi kun regulere vores følelser, hvis vi har lært at genkende, hvad det er, vi føler. Få indblik i forskningen bag EQ og få en praksisnær tilgang til, hvordan du lærer at forstå og styre dine egne følelser.  

Find vej til de skamfulde følelser

Ved Elsebeth Hauge, forfatter til Lederskam

Det er en myte at ledere kun træffer rationelle og fornuftige beslutninger, og hvis du som HR Partner vil skabe dybere og mere udviklende samtaler mellem HR og leder, kræver det, at du tør stille spørgsmål, der umiddelbart kan virke grænseoverskridende. Find vej til de skamfulde følelser og vær med til at omsætte dem til lærende udvikling og værdifuld handlekraft. 

Elsebeth Hauge er foredragsholder, forfatter og lederudvikler. Elsebeth er tidligere analysechef i Undervisningsministeriet og har netop udgivet bogen "Lederskam - skamfulde fortællinger fra ledere og topchefer i Danmark". 

Den personlige beretning

Ved Mikkel Bohm, direktør i Astra

Det personlige lederskab har altid ligget Mikkel Bohm på sinde, og man kommer ikke uden om, at følelser her spiller en rolle, uanset om man vil det eller ej.

Glæd dig til at møde en direktør med 20 års erfaringen, de seneste seks år fra Astra – det nationale naturfagscenter. Hør, Mikkel reflektere over egne følelsesmæssige op- og nedture gennem en lang karriere, hvor ambitionen altid har været at lede autentisk og som et helt menneske. Det kræver mod, selvindsigt og vilje til egenudvikling. Mikkel lægger op til dialog undervejs.