HR-juraKonference 2024
Årets vigtigste konference
Se det fulde program nedenfor og glæd dig til en spændende dag, hvor vi bl.a. kaster os ud i 3 topaktuelle udfordringer:
På konferencen bliver du også opdateret på arbejdstid og tidsregistrering, nye regler om medfaderskab og på alle nyheder fra Folketinget, domstolene og EU.
Kurset er forhåndsgodkendt som generelt relevant for advokater jf. bekendtgørelsen om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige § 2 med 8 lektioner.
Godkendelsesdato: 13. september 2024.
Tjek ind
V/Head of HR Law Dorte Solholt, CfL
De nye regler om undtagelse af selvtilrettelæggere fra de generelle arbejdstidsregler og pligt til registrering af medarbejdernes daglige arbejdstid har sammen med den nye hviletidsbekendtgørelse nu været i kraft siden den 1. juli i år.
Vi tager en status på de mange udfordringer, virksomhederne har haft med de nye regler, og ser bl.a. på, om der er nyt om fortolkning af selvtilrettelæggerbegrebet.
V/Sara Baldus, senioradvokat i advokatfirmaet Norrbom Vinding
Vi gennemgår den nyeste retspraksis fra de danske domstole og EU-Domstolen og ser på, hvad EU ellers har i støbeskeen.
V/Yvonne Frederiksen, partner i advokatfirmaet Norrbom Vinding
Pause med tid til en kop kaffe ☕
Hos mange virksomheder er der et stigende ønske om at brande sig gennem udtrykte holdninger og værdier og om aktivt at involvere medarbejderne i brandingen.
Men hvad med de konflikter, der opstår, når medarbejdernes personlige synspunkter kolliderer med virksomhedens værdier, holdninger og brand? Eller synes uforenelige med det at være offentligt ansat?
Er friheden til at ytre sig – f.eks. over for kolleger og kunder eller på de sociale medier - om politisk kontroversielle emner eller i strid med virksomhedens værdier uden grænser, eller kan man som arbejdsgiver blande sig og i givet fald hvordan? Og er der forskel på ansatte i det private og i det offentlige, når det kommer til retten til at sige sin mening?
Vi lægger hånden på kogepladen og ser på, hvordan man bedst navigerer i krydsfeltet mellem virksomhedens værdier og medarbejdernes ytringsfrihed.
Hvad siger HR-juraen og erfaringerne fra både ind- og udland?
Og hvordan kan man ledelsesmæssigt understøtte en inkluderende kultur med plads til dialog og forskellige holdninger, så man undgår for mange konfliktfyldte situationer, samtidig med at man fastholder virksomhedens etiske kompas?
V/Yvonne Frederiksen, partner i advokatfirmaet Norrbom Vinding og Thomas Hanssen, CEO i CfL
Frokostpause i CfLs restaurant
Hvad kan vi forvente af folketingsåret 2023/2024 – vi kaster et blik på regeringens lovprogram.
V/Head of HR Law Dorte Solholt, CfL
Vi tager en kort status på den nye barselsordning, herunder de nye regler om ekstra orlov med dagpenge til flerlingeforældre.
Og så ser vi nærmere på et nyt lovforslag om familiedannelse ved surrogataftaler og anerkendelse af medfar som retlig forælder.
Lovforslaget, der forventes at træde i kraft den 1. januar 2025, indebærer en række ændringer, der skal tilpasse barselsloven til det nye, udvidede forældrebegreb.
V/Head of HR Law Dorte Solholt, CfL
Pause med tid til en kop kaffe ☕
Hvordan sikrer arbejdsgiveren bedst muligt sine medarbejdere mod den desværre tiltagende chikanøse adfærd fra kunder eller borgere? Hvilke præventive tiltag kan man iværksætte – f.eks. for at dæmme op for chikane via digitale medier? Hvornår bør man skride til politianmeldelse og hvad med bevissikringen?
Vi gennemgår arbejdsgivers juridiske forpligtelser til og muligheder for at sikre arbejdsmiljøet. Og ser på, hvad konsekvenserne er, hvis medarbejderne ikke bliver beskyttet tilstrækkeligt.
V/Søren Skjerbek, partner i advokatfirmaet Norrbom Vinding
Pause med tid til en kop kaffe ☕
Formålet med det nye EU-direktiv om løngennemsigtighed er at gøre det nemmere medarbejdere at blive opmærksomme på og udfordre lønmæssig forskelsbehandling mellem kvinder og mænd. Direktivet stiller krav om, at medlemsstaterne gennemfører en række initiativer, med henblik på at forbedre rettighederne for medarbejderne og stille skærpede krav til arbejdsgiverne.
Vi må derfor også forvente, at implementeringen af direktivet vil øge medarbejderes og fagforeningers fokus på ligelønsområdet, og at vi derfor også vil se en stigning i antallet af tvister på området.
Der er først frist for medlemsstaternes implementering af direktivet i 2026, men arbejdsgiverne kan og bør allerede nu gøre sig overvejelser om, hvordan man håndterer de kommende ændringer. Vi vil derfor se på, hvilke lovgivningsmæssige ændringer vi skal forvente, hvordan man får bygget en stærk jobarkitektur for hele arbejdsstyrken, hvad der er best practice ift. at foretage ligelønsanalysen, og hvordan man i øvrigt som arbejdsgiver kan forberede sig bedst muligt på den nye retstilstand.
V/Yvonne Frederiksen, partner i advokatfirmaet Norrbom Vinding og Anne Cathrine Frykman Andersen, Reward Consultant i Mercer Denmark
Vi runder af og siger tak for i dag.
CfLs centrale opgave er at løfte ledelseskvaliteten i Danmark. Vi udvikler ledere via rådgivning, netværk, kurser og testværktøjer, og vi sætter rammerne for, hvordan du som leder skaber værdi. For din organisation og for samfundet. Det unikke ved CfL er, at vi er ejet af medlemmerne, der tæller både private og offentlige virksomheder. Vi er en non-profit organisation, og vi ynder at kalde CfL for et klubhus for ledere.
Norrbom Vinding er et advokatfirma, som yder rådgivning inden for arbejds- og ansættelsesret til virksomheder og offentlige myndigheder. Vores mål og vores vision er altid at være de bedste inden for arbejds- og ansættelsesret i Danmark og det naturlige førstevalg som samarbejdspartner for private og offentlige virksomheder. Vi har lagt vægt på at nå en størrelse og en bredde, som gør, at vi i dag har advokater i vores virksomhed, som er specialiserede i de forskellige juridiske områder, vi dækker, men som også har stort kendskab til de fleste brancher.
Der er gratis parkering, men vi forventer mange gæster. Derfor anbefaler vi offentligt transportmiddel hvis muligt. Konferencen afholdes 200 meter fra Østerport Station.
CfL er en medlemsorganisation for virksomheder. Du kan derfor ikke have et personligt medlemskab. Er du i tvivl om din virksomhed er medlem af CfL, er du velkommen til at sende os en mail på medlem@cfl.dk
Betaling foregår via faktura. Ved tilmelding angiver du dine og virksomhedens faktureringsoplysninger.
Konferencen er forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet som 8 lektioner.
Konferencen i 2024 (også kaldet "Kurset") er forhåndsgodkendt jf. følgende skrivelse fra Advokatsamfundet pr. 13. september 2024:
"Advokatrådets sekretariat har modtaget ansøgningen om forhåndsgodkendelse af kurset HR-JuraKonference 2024, der afholdes den 27. november 2024.
Kurset kan forhåndsgodkendes som generelt relevant for advokater jf. bekendtgørelsen om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige § 2 med 8 lektioner."