konference

Ledertrivsel under pres. Hvordan genfinder vi balancen?

Ledertrivsel Header

Medlemspris kr. 3.800,- / Andre kr. 5.500,-

Tjek om din virksomhed er medlem
Vælg start dato

21. marts 2025 - 21. marts 2025

Lokation: CfL, København Ø

Lokation CfL, København Ø

Konferencen holdes i samarbejde med AS3, fredag 21. marts kl. 9:00 – kl. 16:00

Medlemsprisen gælder også for AS3-kunder, der kan angive rabatkode i kommentarfeltet. Kontakt hej@AS3.dk 

Tag en eller flere kolleger med og spar 25% på de efterfølgende billetter. 

VENTELISTE
Vi har udsolgt, men det er muligt at tilmelde sig ventelisten.

Ledertrivsel handler ikke om at bære byrden alene, men om at skabe stærke fællesskaber, hvor vi sammen håndterer de belastninger, der nu engang følger med ansvaret som leder. Velkommen til stor konference i samarbejde med AS3.

Ledere står midt i en storm af modsatrettede krav, svære dilemmaer og forventninger om at præstere på topniveau. Det er stærkt motiverende, når det går godt, men også stærkt belastende, når presset bliver for stort. Det svækker lederens trivsel, medarbejdernes engagement og organisationens succes, så hvordan finder – eller genfinder - vi balancen mellem krav og forventninger? 

Med afsæt i forskning og praksis giver vi konkrete bud på, hvordan vi kan skabe et arbejdsmiljø og en kultur, der fremmer ledertrivsel – til gavn for både lederen selv, medarbejdere og organisationen som helhed.  

Se det fulde program nedenfor.

Glæd dig til en dag, hvor du møder:

Louise Dinesen, erhvervspsykolog og forfatter, Jens Grønlund, EVP, chef for Nuuday’s digitale brands, Malene Friis Andersen, ph.d., autoriseret psykolog og prisvindende forfatter, Jacob Mark, senior public affairs-rådgiver i Andel, tidl. gruppeformand i SF, Alex Vanopslagh, partileder for Liberal Alliance, Henrik Kongsbak, debattør, forfatter og konsulent, Rasmus Graucob, ledelseskonsulent og erhvervspsykolog ved AS3, Grith Wormslev Petersen, Operational Leadership Partner i Novo Nordisk, Morten Petersen, Corporate Vice President, Emerging Technologies i Novo Nordisk, Kasper Edwards, lektor i strategi og ledelsesudvikling på DTU, Dorte Adamsen, Senior Leadership Consultant i CfL, Helle Lehmann, Executive Coach og certificeret meditation- & yogalærer, Thomas Lange, erhvervspsykolog og teamleder i AS3, Anja Neiiendam, direktør i CfL. 

Louise Dinesen
Louise Dinesen
Jens Grønlund
Jens Grønlund
Malene Friis Andersen
Malene Friis Andersen
Jacob Mark
Jacob Mark
Alex Vanopslagh
Alex Vanopslagh
Henrik Kongsbak
Henrik Kongsbak
Rasmus Graucob
Rasmus Graucob
Grith Wormslev Petersen
Grith Wormslev Petersen
Morten Petersen
Morten Petersen
Kasper Edwards
Kasper Edwards
Dorte Adamsen
Dorte Adamsen
Helle Lehmann
Helle Lehmann
Thomas Lange
Thomas Lange
Anja Neiiendam
Anja Neiiendam

Dagens program

Ved Anja Neiiendam, direktør i CfL og dagens ordstyrer.

De allerfleste vælger ledervejen for at gøre en forskel for deres medarbejdere og virksomheder - eller for samfundet som helhed. Desværre lader betingelserne for at bedrive god ledelse meget tilbage at ønske, viser CfL-undersøgelse, og vi kan med rette spørge, om ledere løber maraton med træsko på?

Velkommen til dagens konference, som vi indleder med data om ledertrivsel - og selvfølgelig en introduktion til perlerækken af keynotes, cases og spor.     

Ved Louise Dinesen, erhvervspsykolog og forfatter.

Det gav genlyd, da Louise Dinesen og Lill Palmblad udgav deres bog om ledertrivsel i begyndelsen af januar 2024. Med titlen ”Hvem passer på chefen?” var der endelig en bog, som lederne kunne genkende sig selv i, og som påpegende en central forseelse i hele debatten om mistrivsel: At ledertrivsel er et hjemløst problem.

Siden udgivelsen har de to forfattere besøgt adskillige virksomheder og høstet både anerkendelse og læring, så vi har spurgt den ene - Louise Dinesen - hvad hun har taget med, og hvordan konturerne til en version 2.0 ser ud.

Glæd dig til at møde erhvervspsykologen med speciale i ledelse, psykosocialt arbejdsmiljø, interne kriser og organisatoriske forandringer. Få hendes udlægning af de vigtigste indsatsområder, hvis vi for alvor skal løfte ledernes trivsel.

Ved Jens Grønlund, EVP, chef for Nuuday’s digitale brands

Et tiltagende fysisk og psykisk ubehag endte i en længere sygemelding for den tidligere Telmore-direktør, der efter et jobskifte i Nuuday for sent indså, at han havde stress. I dag er han for længst tilbage i chefjobbet, men det krævede et skift i værdier - og en helt ny ledelsesstil.

Hør Jens Grønlunds personlige historie, som kan inspirere alle ledere til, hvordan man kombinerer høje, professionelle ambitioner og massive performancekrav med et liv i balance.

Pause med tid til en kop kaffe ☕

Ved Rasmus Graucob, ledelseskonsulent og erhvervspsykolog ved AS3

Vi har alle sider af os selv, vi er mindre stolte af. Mindre flatterende eller næsten skamfulde personlighedstræk, som vi forsøger at skjule for andre eller helt undertrykke.

Men det betyder ikke, at de forsvinder, og de kan stadig have indflydelse på vores dag-til-dag interaktioner med andre mennesker. Skyggesiderne dukker særligt tydeligt frem, når vi er under stress og pres, og det påvirker din ledelse, din trivsel og samarbejdet med dine kolleger.

Lyt med, når Rasmus Graucob dykker ned i lederens potentielle skyggesider og giver dig indsigt i, hvordan du kan identificere og forstå disse uhensigtsmæssige egenskaber - og hvordan du kan arbejde med dem.

Ved Grith Wormslev Petersen, Operational Leadership Partner og Morten Petersen, Corporate Vice President, Emerging Technologies, Novo Nordisk.

Novo Nordisk er midt i et vildt eventyr, som indebærer en voldsom vækst i både forretning og organisation, og det kræver en del håndtering af lederne på alle niveauer. Men hvordan får man en ledergruppe til at arbejde effektivt sammen, når både opgaver og medlemmer hele tiden skifter?

Det er hverdagen for Grith Wormslev Petersen og hendes team, som hjælper ledergrupper og ledere som Morten Petersen med at blive gode sammen – hurtigt. Som en leder siger: ”Vi har ikke tid til at bruge 12-24 måneder på at lære hinandens stærke og svage sider at kende. Til den tid er vi nok et nyt team med nye ansvarsområder.”  

I dette spor bliver du klogere på, hvordan man i Novo Nordisk arbejder sammen med lederne for at få dem til at spille godt sammen i praksis. Lederudvikling på gulvet bliver det kaldt. Få et indblik i tankerne bag praksis samt inspiration til, hvordan du selv kan gå hjem og arbejde med redskaberne i din egen ledergruppe.

Frokostpause i CfLs restaurant

Ved Henrik Kongsbak, cand. psych., debattør, forfatter og ledelsesrådgiver.

Kan du genkende billedet: Når tempoet stiger, så trykker vi hårdere på speederen for at følge med?

Det holder ikke i længden lyder det fra Henrik Kongsbak, der sammen med David Hansen, ph.d. fra DTU Management, er aktuel med bogen ”Skift gear: Kom op i gear og ned i arbejdstempo”. Bogen bygger på 15 års forskning fra danske og internationale virksomheder.

Henrik Kongsbak vil med udgangspunkt i bogen svare på:   

  • Hvorfor flere bliver stressede selvom I fokuserer på trivsel og balance
  • Hvorfor I ikke bliver mere effektive af at fokusere på effektivitet
  • Hvorfor I har brug for bureaukrati for at få frihed
  • Hvordan I kan komme op i gear og ned i arbejdstempo

Regn med et højt tempo, når Henrik Kongsbak tager dig gennem bogens højdepunkter og argumenterer for, hvordan det er muligt at køre hurtigere, men i lavere omdrejninger og uden at du selv og din organisation brænder ud.

Ved Kasper Edwards, lektor i strategi og ledelsesudvikling på DTU, Institut for Teknologi og Didaktik.

Medarbejderne elsker det hybride arbejde, men lige som vi troede, at alle havde fundet modellen og melodien, begynder flere organisationer at kræve fremmøde. Forklaringen er, at fællesskabet og kulturen lider, og at lederne ikke magter at stå til rådighed 24-7. Men hvad er der egentlig på spil? Hvordan kan vi organisere arbejdet, så især mellemlederne ikke mister grebet og bare skruer op for timerne og drukner i ekstra administration?

Med afsæt i indtil flere forskningsprojekter får du her Kasper Edwards udlægning af, hvorfor hybridarbejde risikerer at presse netop lederne – og hvad vi kan gøre ved det. Tænk over dine egne udfordringer og bring dem ind i dialogen –  i både plenum og mindre grupper.

Ved Dorte Adamsen, Senior Leadership Consultant i CfL

Hvordan kan man støtte ledere i en krævende hverdag til at finde plads til refleksion, sparring og fælles udvikling? Svaret er tværorganisatoriske interne ledernetværk, der har den store fordel, at alle kender virksomheden og kulturen. Problemet er, at de ikke kommer af sig selv.

I dette fordybelsesspor får du inspiration til, hvordan du kan arbejde med interne ledernetværk – fra de første analyser til design og implementering. Du bliver præsenteret for praksisnære eksempler og erfaringer, og oplægget veksler mellem faglige input og korte involverende øvelser, der giver dig konkrete idéer til at styrke lederfællesskaber og dermed ledernes trivsel i din egen organisation. Deltag og få inspiration til at skabe netværk, hvor lederne i et trygt rum deler erfaringer og udforsker dilemmaer, og som har en positiv effekt på de daglige samarbejdsrelationer.

Ved Helle Lehmann, Executive Coach og certificeret meditation- & yogalærer

Alle kan være med, når Helle Lehmann guider os sikkert igennem en refleksiv pause med meditation, let yoga og åndedrætsøvelser. De stigende krav til nutidens ledere kalder nemlig på ro og fokus, og her får du forskellige metoder til at skabe de ændringer, der er nødvendige for at stå mere stabilt og troværdigt i dig selv med et større overskud.

Deltag i workshoppen og kom skridtet nærmere dit indre lederskab, hvor beslutninger træffes med afsæt i egne værdier.

Pause med ☕ og en STOR kage

Ved Malene Friis Andersen, ph.d., autoriseret psykolog og prisvindende forfatter

Hvad sker der, hvis vi kombinerer mange års erfaring fra erhvervspsykologisk praksis med forskningen? Den rigtige at spørge er Malene Friis Andersen, for det er netop, hvad hun gør i sit omfattende forfatterskab og sine medrivende foredrag.

Hendes seneste bog handler om et arbejdsliv, der er kørt af sporet, og med den som bagtæppe, får du her et stærkt bud på, hvordan vi som ledere generobrer balancen og skaber mening og sammenhæng i arbejdslivet. Ikke som 5 simple trin - det er emnet for kompliceret til – men som trædesten mod bedre trivsel.

Med en prisvindende forfatter og en af Danmarks mest anerkendte ekspert i ledelse, stress og psykisk arbejdsmiljø som keynote, tør vi godt love, at du går hjem med et nyt manifest for et menneskeligt arbejdsliv.

Ved Alex Vanopslagh, partiformand Liberal Alliance og Jacob Mark, senior public affairs manager i energiselskabet Andel og tidl. gruppeformand i SF

Alex Vanopslagh og Jacob Mark er to af de mest succesfulde, nye personligheder i dansk politik. De har også begge været under så voldsomt pres, at de har tvivlet på deres fremtid som politiske ledere. Senest har Jacob Mark valgt helt at forlade Folketinget.

I den afsluttende debat spørger vi dem blandt andet om: Hvordan kan man som ung leder brænde for at gøre en forskel uden selv at brænde ud? Kan man være ‘for flink’ til interne magtkampe? Og hvordan kommunikerer man åbent om et stressforløb uden at umyndiggøre sig selv?

Glæd dig til at møde personerne bag politikerne, når de åbent og ærligt deler ud af deres erfaringer fra et presset arbejdsliv, og hør deres - meget forskellige - syn på ansvar, fællesskaber og et samfund i bedre trivsel. 

Debatten faciliteres af Thomas Lange, erhvervspsykolog og teamleder i AS3.

Anja Neiiendam, direktør i CfL, samler op på dagens vigtigste pointer og siger tak for i dag.

Har du spørgsmål?

 

Lene Buddike
Koordinator

T: +45 5154 4139
M: lbu@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Værd at vide

Praktisk information

Der er betalingsparkering, men vi forventer mange gæster. Derfor anbefaler vi offentligt transportmiddel hvis muligt. Konferencen afholdes 200 meter fra Østerport Station.

Betaling foregår via faktura. Ved tilmelding angiver du dine og virksomhedens faktureringsoplysninger.

Du er altid velkommen til at overdrage din billet til en kollega. Ved afbud gælder vores generelle betingelser for arrangementer
Konference afholdes hos CfL på Folke Bernadottes Allé 45, 2100 København Ø.
Tilmeld dig ventelisten

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik