Hvordan bedriver vi regenerativ ledelse i praksis?
Klubhusmøde
Regenerativ ledelse udfordrer den traditionelle forståelse af, hvad en organisation skal levere, og hvad det vil sige at skabe værdi. Bevægelsen har været i gang i flere år, men tog for alvor fart, da Laura Storm og Giles Hutchins i 2019 udkom med bogen Regenerative Leadership.
Siden da er flere og flere begyndt at arbejde med, hvordan regenerative principper kan være forenelige med en virkelighed præget af budgetter, bundlinjer og strategiske prioriteringer.
På dette klubhusmøde udforsker vi, hvad regenerativ ledelse betyder, og hvordan principper og metoder kan udfoldes i praksis. Du møder:
Ved Ida Hjort Buhl, antropolog, ledelseskonsulent i CfL og dagens vært
Regenerativ ledelse spirer frem som en ny tilgang til ledelse, og nogle mener, at tænkningen kan være svaret på mange af de kriser, vi står over for i dag - fra klima og krig til trivsel og tilknytning. Men hvad er regenerativ ledelse, og hvorfor stiger det i popularitet? På dette klubhusmøde sætter CfLs ledelseskonsulent Ida Hjort Buhl scenen ved at give dig et overblik over den kompleksitet, som regenerativ ledelse dækker over.
Ida Hjort Buhl har studeret regenerativ ledelse på Københavns Universitet suppleret med Laura Storms uddannelse i Regenerativ ledelse fra Regenerators Academy.
Ved Louise Sparf, rådgiver, forfatter og debattør. Medstifter af flere virksomheder.
Regenerativ ledelse fokuserer på at skabe positive og vedvarende forandringer i organisationer og fællesskaber. Det er tæt forbundet med lederens egen trivsel og følelse af mening i arbejdet, men hvor begynder man, hvis man gerne vil praktisere ledelse ud fra et regenerativt tankesæt?
Få indsigt i både teori og praksis, når du møder den erfarne leder og tidligere CEO Louise Sparf. I dag rådgiver hun om fremtidens lederskab og regenerative arbejdspladser. Hun er desuden debattør, podcastvært og forfatter. Seneste bog er Regenerativ Business.
Ved David Schjelde, HR- og personalechef i Næstved Kommune.
Hvad stiller man op med tidspres, sygefravær og stress? I Næstved Kommune er svaret et regenerativ mindset, der er en af flere metoder til at styrke kommunens målrettede indsats for at skabe god ledelse, fleksibilitet og et stærkt psykisk arbejdsmiljø. Som mange andre står Næstved Kommune over for rekrutteringsudfordringer, og det regenerative mindset skal også bane vejen for tiltrækning og tilknytning af medarbejdere.
Centralt i arbejdet står HR- og personalechef David Schjelde, og sammen med ledere og medarbejdere er hans mission intet mindre end at skabe Danmarks mest attraktive offentlige arbejdsplads. Endnu er arbejdet med det regenerative mindset i sin begyndelse, men kom og hør om de initiativer, Næstved Kommune allerede har sat i gang. Hvad er erfaringerne? Hvad er de næste skridt?
Ved Kristian Jensen, CEO i Green Power Denmark
Balance, energi, fællesskaber, omsorg og tryghed. Det er de fem ledelsesværdier i Green Power Denmark - en organisation der repræsenterer 1500 danske virksomheder, som producerer, distribuerer og forædler den grønne strøm.
Ledelsesværdierne er pejlemærker i en travl hverdag, men de er bestemt ikke kommet af sig selv. Hør, om direktørens visioner og organisationens omfattende kulturprojekt, der fortsat arbejder mod at skabe sammenhæng mellem indre og ydre bæredygtighed. Hvad er fordele og barrierer?
Kristian Jensen tiltrådte som CEO i 2022. Han er tidl. skatte- udenrigs- og finansminister for Venstre.