CfL-Konference

Diversitet og inklusion. Er det bøvlet værd?

Umbraco Arrangement Hero Konference Ledelse Af Diversitet Og Inklusion 2024 (5)


Diversitet handler om meget mere end køn og kvoter, pride og politikker, så hvordan lykkes vi med inkluderende ledelse? Velkommen til CfL og AS3's DEI-konference.

 

Dine kunder forventer det, medarbejderne forlanger det, og så gavner det din forretning. Efter flere års tøven er kravet om diversitet, lige muligheder og inklusion rykket ind på de danske arbejdspladser, hvor fortællingen om Danmark som et lige land med lige muligheder står for fald.

Mange ledere og HR er godt i gang med arbejdet, men selv de organisationer der opererer med diversitetsmål og biastræning oplever, at resultaterne udebliver. Hvorfor? Er det bøvlet værd? Det er temaet, når CfL i samarbejde med AS3 indbyder til stor konference om ledelse af diversitet, lighed og inklusion.

  • Mød en række af landets fremmeste forskere og eksperter og få deres perspektiver på, hvordan vi skaber inkluderende ledelse.

  • Bliv introduceret til redskaber og strategier, der hjælper jer med at undgå forskelsbehandling, undertrykkelse af minoriteter og eksklusion af mennesker med anderledes eller utraditionelle kvalifikationer.

  • Deltag i fordybelsesspor, hvor du bliver præsenteret for konkrete cases og metoder til at arbejde med inklusion.

Husk, at du sparer 25% på de efterfølgende billetter, hvis du tager en eller flere kolleger med.

Glæd dig til en dag med oplæg af:

Sara Louise Muhr, professor i diversitet og ledelse på CBS. Forfatter til over 80 bøger og artikler om inklusion. Manu Sareen, formand for ADHD-foreningen, forfatter, coach og podcastvært. Jannick Friis Christensen, Lead Diversity and Inclusion Engagement Partner i Novo Nordisk. Moussa Mchangama, Co-founder & Senior Advisor hos In Futurum (foto: Liv Latricia Habel). Naja Lind Rasmussen, antropolog, chefkonsulent i DI Ledelse og HR. Ane Apel, HR-direktør i Kemp & Lauritzen. Arish Ahmad, drifts- og udviklingschef i Lead the Talent. Heidi Sivebæk, mangfoldighedsredaktør i DR. Mette Babitzkow Boje, erhvervspsykolog, chef for Testværktøjer i CfL. Thomas Lange, erhvervspsykolog og teamleder i AS3. Se udbygget program nedenfor. 

Du kan se programmet og tider for dagen her

Plenum

Inkluderende ledelse: 5 kompetencer til at lede gennem bias

Ved Sara Louise Muhr, professor i diversitet og ledelse på CBS

Vi er enige om, at køn, alder, uddannelse, etnicitet eller social baggrund ikke bør spænde ben for menneskes muligheder på arbejdsmarkedet, og diversitetsdagsordenen er da også for alvor rykket ind på de danske direktionskontorer. Til gengæld er vi famlende, når det kommer til konkrete handlinger. Hvad virker, og hvad virker ikke, når vi arbejder med DEI? På engelsk: Diversity, Equity and Inclusion.

Det ved om nogen Sara Louise Muhr, Danmarks førende forsker i diversitet og inklusion. Hun har publiceret mere end 80 bøger og artikler med fokus på emnet, og til foråret udkommer endnu en bog, hvor hun med afsæt i sin forskning anviser fem veje til inkluderende ledelse.

Glæd dig til at møde en professor, der har både forskningen og ordet i sin magt, og som tør stå på mål for helt konkrete anbefalinger.

plenum

Mere (arbejds)plads til alle: Fra pinkwashing til LGBT+ inklusion

Ved Jannick Friis Christensen, Lead Diversity and Inclusion Engagement Partner i Novo Nordisk

Hvis inklusion er løsningen, hvad er så problemet? Det er ifølge Jannick Friis Christensen det helt grundlæggende spørgsmål i arbejdet med inklusionen af personer, der bryder med normer for køn og seksualitet. 

I dette oplæg får du indsigt i de primære udfordringer på det danske arbejdsmarked for netop den gruppe. Desuden bliver du præsenteret for konkrete løsningsmuligheder - på det politiske niveau såvel som det operationelle, herunder ledelsespraksis og -adfærd.

Jannick Friis Christensen er ph.d. i mangfoldighedsledelse fra CBS, hvor han de seneste år har forsket i danske virksomheders strategiske partnerskaber med pride-bevægelsen – herunder fænomenet pinkwashing. Desuden har han undervist og vejledt næste generation af HR-professionelle. Han blev ansat i Novo Nordisk i efteråret 2023. 

plenum

Brobygning til arbejdsmarkedet: Inklusion af unge med diagnoser

Ved Manu Sareen, formand for ADHD-foreningen, forfatter, coach og podcastvært

I dette oplæg tager Manu Sareen os med på en rejse gennem de komplekse udfordringer, som unge med diagnoser som ADHD står over for, når de bevæger sig ind på arbejdsmarkedet.

Manu Sareen har selv ADHD, og med udgangspunkt i personlige oplevelser og professionelle indsigter, vil han belyse, hvordan vi kan skabe broer og støtte op om talentfulde unge individer. Du vil få konkrete strategier til, hvordan arbejdspladser kan blive bastioner for diversitet og inklusion, og hvordan vi sammen kan skabe et miljø, der ikke kun rummer, men også fremhæver de unikke kompetencer, som neurodiverse personer bringer med sig.

plenum

Sort, queer og regnbuefar: Kun kulturforandringer batter

Ved Moussa Mchangama, meningsdanner, medstifter og seniorrådgiver i In futurum

Arbejdet med diversity, equity, inclusion, og belonging udfordrer vores vanetænkning, privilegier og normer og mange af de selvbilleder og myter, vi har som land og befolkning. Så hvordan omfavner vi DEIB som en mulighed for læring, refleksion og udvikling - ikke bare for den enkelte, men som organisation?

Kun kulturforandringer batter, lyder det fra Moussa Mchangama, rådgiver og medstifter af i In futurum, der bl.a. rådgiver Copenhagen Fashion Week, Det Kgl. Teater og Wonderful Copenhagen. Moussa Mchangama bruges som ekspert og kilde af en lang række danske medier og er en ledende stemme i debatten om virksomheders rolle i at skabe en mere bæredygtig, retfærdig og inkluderende fremtid.

Du kan godt se frem til et afsluttende oplæg med en person, der ikke bange for at bruge sig selv, og som kæmper ukueligt for at skabe organisatoriske forandringer.  

Spor

Diversitet i byggebranchen? Ja da. Hvis man hedder Kemp & Lauritzen

Ved Ane Apel, HR-direktør i Kemp & Lauritzen

Initiativerne står i kø i en af Danmarks største teknikvirksomheder med knap 2700 medarbejdere: Et diversitetsråd, en lederuddannelse i inkluderende lederskab, et forskningsprojekt i samarbejde med CBS og meget mere.  

Kemp & Lauritzens arbejde med diversitet og inklusion vækker anerkendelse langt udover deres egen branche, og i 2023 vandt virksomheden Dansk Industris Danish Diversity Awards i kategorien: "Årets virksomhed med flere end 500 medarbejdere".

Kom og hør, hvad det hele handler om, når Ane Apel, HR-direktør i Kemp & Lauritzen, fortæller om virksomhedens arbejde med diversitet og inklusion. Hvor har det bragt selskabet hen i dag? 

spor

Fra etnisk diversitet til forretningsudvikling

Ved Arish Ahmad, drift og udviklingschef i Lead the Talent 

Da konsulenthuset Lead the Talent blev stiftet i 2012 var formålet at fremme diversitet på tværs af forskellige faktorer som etnicitet, køn, alder og uddannelse. Det er det stadig, men modellerne og perspektiktivet har skiftet undervejs.

I dag lyder det indledende spørgsmål til virksomhederne: Hvad er formålet, hvad er det I gerne vil opnå, og hvordan måler I på jeres diversitetsindsats? I dette spor kan du høre:

  • Konkrete læringer og cases fra Lead the Talents arbejde med diversitet og strategisk forretningsudvikling i over 500 virksomheder.
  • Hvordan du undgår en kamp mellem det sociale ansvar og virksomhedens kernedrift og KPI'er.
  • Hvordan du kan få flere kollegaer og ledere med til at øge diversiteten og innovationen i din virksomhed. 
spor

Glem alt om alder, køn og andre kasser. Brug personlighedsprofilen

Ved Mette Babitzkow Boje, erhvervspsykolog, chef for Testværktøjer i CfL

Inkluderende ledelse rækker langt ud over alder, køn, etnicitet, uddannelse og alle de andre kasser, vi er tilbøjelige til at putte hinanden i. En ofte overset dimension er vores forskellige personligheder og præferencer, og i dette oplæg sætter vi fokus på, hvordan personlighedsprofiler kan bruges som genvej til anerkendelse. Du får:

  • En introduktion til grundlæggende personlighedsprofiler
  • Indsigt i, hvad der dræner og motiverer den enkelte
  • Viden om, hvordan du som leder kan kommunikere din anerkendelse
  • Indblik i, hvordan teamets profiler bl.a. kan bruges til at styrke samarbejdet
spor

Lige børn leger ikke bedst: Sådan leder du flere generationer

Ved Thomas Lange, erhvervspsykolog og teamleder i AS3 Transition

Potentialet er enormt, når fem generationer mødes på fremtidens arbejdsplads. Men hvordan undgår vi, at bias og manglende inklusion spænder ben for det gode samarbejde?

Høj aldersdiversitet med vaklende ledelse er en sprængfarlig cocktail. Og at lede et aldersdiverst team forpligter. Derfor må du som leder gå forrest med inkluderende ledelse og adfærd, der skaber konkrete forandringer. Lyt med, når erhvervspsykologen zoomer ind på:

  • Kendetegn, forskelle og fordomme hos de forskellige generationer
  • Hvad generationsforskelle betyder for ledelse, kommunikation og samarbejde
  • Do’s and don’ts i effektiv generationsledelse
Spor

DI’s Diversitetsløfte: Sådan vil feministen omsætte intentioner til handling

Ved Naja Lind Rasmussen, antropolog, chefkonsulent i DI Ledelse og HR

Initiativerne har været mange, men nu skulle det være ganske vist. Danmarks største erhvervsorganisation, DI, vil med viden og værktøjer hjælpe alle danske organisationer med at rykke fra gode intentioner til konkret handling. Diversitetsløftet kaldes initiativet, og en hel central figur i implementeringen er Naja Lind Rasmussen.

I dette spor kan du møde kvinden, der kalder sig selv full-blown feminist efter flere år som vært og producer på podcasten Karrierekvinder. Sammen med sine medværter har Naja Lind Rasmussen opnået en imponerende viden og indsigt på ligestillingsområdet, og det er den viden, der nu skal bringes i spil i Diversitetsløftet. Tør vi tro på det denne gang?

spor

Mediernes magt: Backstage DRs arbejde med diversitet

Ved Heidi Sivebæk, mangfoldighedsredaktør i DR

Hvad er normalt og unormalt, rigtigt og forkert? En stor del af vores verdensopfattelse dannes af det, vi møder i medierne, og som public service-virksomhed har DR en særlig forpligtelse til at sikre mangfoldighed. Det gælder i forhold til emner, vinkler, værdier og ikke mindst mennesker.

Hvordan foregår det i praksis? I dette spor tager redaktør Heidi Sivebæks os backstage i DR og fortæller, hvordan hun i samarbejde med de enkelte redaktioner sætter ind, så det virkelig rykker. Det er en indsats, der risikerer at slå gnister, og du kan godt glemme alt om simple optællinger og skemaer, der er lige til at hakke af.

Har du spørgsmål?

 

Lene Buddike
Koordinator

T: +45 5154 4139
M: lbu@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Kommende arrangementer

CfL-Klubhusmøde

Hvordan skaber vi en talentkultur?

Når vi rekrutterer, går vi altid efter de største talenter, og i et tid med mangel på arbejdskraft, er det et klart konkurrenceparameter. Men måske tænker vi for snævert, og er talentprogrammer vejen frem?

DKK Gratis / Eksklusivt for medlemmer

24. januar 2025

1 dage

CfL

CfL-Klubhusmøde

Hvordan skaber vi mindre komplekse organisationer?

Hvordan kan en gentænkning af vores organisationsdesign skabe bedre ledelse - og bedre løsninger for medarbejdere, kunder og borgere?

DKK Gratis / Eksklusivt for medlemmer

28. februar 2025

1 dage

CfL

CfL-Konference

Ledertrivsel under pres

Ledere står midt i en storm af modsatrettede krav, svære dilemmaer og forventninger om at præstere på topniveau. Hvordan finder – eller genfinder - vi balancen? Velkommen til stor konference.

DKK 3.800,- / 5.500,-

21. marts 2025

1 dage

CfL