Organisationer i bevægelse 2024
CfL-Konference
Vær med, når CfL og Djøf for tredje år i træk sætter erhvervsledere, forskere og debattører i stævne på konferencen ”Organisationer i bevægelse”.
Glæd dig til en dag med revolutionerende perspektiver på, hvordan vi kan skabe mening og motivation, sammenhængskraft og succesfulde organisationer.
På dagen vil vi udforske, om vi skal gå fra hierarki til harmoni, fra fastlåste systemer til fleksibilitet, fra magt til medbestemmelse og fra organisationer til organismer.
Lad dig inspirere af høvdingens visdom, feministens vision og ungdommens kultur. Gør dig klar til at omfavne AI for at skabe bedre trivsel, og forbered dig på at genopfinde talentbegrebet.
Det, og meget mere diskuterer vi på konferencen, hvor du får:
Du er selvskrevet til at deltage, hvis du arbejder med at forme og forandre din organisation. Du får noget ud af at deltage, uanset om dit perspektiv er ledelse, HR, forandringsprocesser eller udviklingsprojekter.
Tag en eller flere kolleger med, og spar 25% på de efterfølgende billetter.
Læs udbygget program nedenfor.
Ved Dennis Nørmark, antropolog, forfatter og rådgiver
Hierarkier er på vej til at blive nedbrudt, og ledelse er ikke så højagtet som tidligere. Betyder det, at ledelse bliver overflødigt? Nej, men det skal reformeres. Med afsæt i sin seneste bog opfordrer Dennis Nørmark os til at se på den oprindelige idé med ledelse i vores søgen efter, hvordan fremtidens ledelse skal se ud. Bliv inspireret til at tænke anderledes og få konkrete svar på:
Dennis Nørmark, er antropolog, forfatter og medlem af “Tænketanken Fremtidens Arbejdsliv”. Han er en skarp videnskabsformidler, der præcist og åbenmundet analyserer samfundsmæssige, politiske og kulturelle spørgsmål.
Er forfatter til den roste bestseller "Pseudoarbejde – hvornår fik vi travlt med at lave ingenting?”. Senest har han udgivet "Gid min chef var en høvding – sådan får vi de ledere vi fortjener". Dennis Nørmark har igennem en årrække arbejdet som konsulent i erhvervslivet, hvor han rådgiver topledere.
Ved Jan Molin, professor emeritus, CBS
Med skarpe observationer og banebrydende forskning udfordrer Jan Molin den traditionelle sunde fornuft og tilbyder nye perspektiver på, hvad det kræver at bevæge organisationer.
Jan Molin er professor emeritus, fhv. uddannelses dekan, Copenhagen Business School.
Jan Molin har en imponerende karriere inden for ledelse og organisationsudvikling. Han har i mange år været en central figur på Copenhagen Business School, hvor han både har undervist og forsket i organisationsadfærd, ledelseskommunikation og læringsprocesser i komplekse organisationer. Jan Molin er kendt for sin evne til at kombinere teoretisk indsigt med praktiske anvendelser, hvilket gør hans undervisning både relevant og engagerende for studerende og professionelle. Hans arbejde har haft en betydelig indflydelse på både akademiske kredse og erhvervslivet, og han er en eftertragtet foredragsholder og rådgiver.
Ved Emma Holten, debattør, forfatter og feminist
Aldrig har vi været så rige, men aldrig har vi haft så massiv en krise af mistrivsel. Få stof til eftertanke, når Emma Holten går til angreb på samtidens nok største paradoks - samtidigt med, at hun tilbyder en klar vision for en bedre fremtid.
Med udgangspunkt i sin bog "Underskud" udforsker hun, hvordan økonomi er blevet politikkens modersmål og magtens sprog. Hun afslører, hvordan økonomernes beregninger - selv når de er usikre - bliver ophøjet til sandheder. Emma Holten opfordrer os alle til at rejse os og handle, og du får:
Emma Holten har siden 2014 arbejdet internationalt med feministiske dagsordner. Hun er en del af European Institute for Gender Equalitys ekspertforum og sidder i Human Rights Watchs råd for kvinders rettigheder. Emma Holten er cand.mag i Moderne Kultur fra Københavns Universitet. Hun er medlem af bestyrelsen i Blaagaard Teater og har tidligere arbejdet som bl.a. konsulent i Kvinderådet og som redaktør på Friktion. I foråret 2024 debuterede hun med bogen ”Underskud: Om værdien af omsorg”.
Det er altid læring at hente, når Børsens chefredaktør Nikolaj Sommer samler et panel af erfarne ledere og eksperter i studiet for at diskutere løsninger på lederlivets mulige og umulige dilemmaer. Denne gang får både nytte- og underholdningsværdien et nyk op, når vi inviterer til Lederes Dilemma Live. Sammen med vært Nikolaj Sommer vil to lederprofiler fra to vidt forskellige brancher diskutere nogle af alle de dilemmaer, der opstår, når forestillingen om det gode arbejdsliv tager en dramatisk drejning.
Du møder:
Louise Gade, EVP, People, Culture & Sustainability i Salling Group
Med Louise Gade på scenen møder du en leder, der med indlevelse og autoritet kan trække tråde til både det offentlige og private - og til vidt forskellige brancher. Tilbage i 2002 blev hun valgt som den hidtil yngste og første kvindelige borgmester i Aarhus Kommune, men hun valgte helt at forlade politik i 2009. Siden har hun bl.a. arbejdet som vicedirektør på Aarhus Universitet og som prorektor på Via University College. Hun tiltrådte som Executive Vice President i Salling Group i 2018.
Helle Huss, direktør for Enterprise Commercial i Microsoft Danmark og Island
Brænder du inde med dilemmaer forbundet med AI, ja så har vi den helt rigtige i panelet til at svare. Helle Huss er direktør for Enterprise Commercial i Microsoft Danmark og Island, og med mere end 20 års erfaring fra it-branchen har hun en stærk baggrund inden for digital transformation, ledelse, cloud og strategisk rådgivning. Helle Huss har tidligere været CEO i Microsoft-konsulenthuset Avanade, og hun har desuden haft ledende poster i både NNIT og KMD.
Peter Holdt Christensen, lektor på CBS, forfatter og underviser
Forsker og forfatter Peter Holdt Christensen er tilbagevendende gæst i Børsen-podcasten, og det er der en god grund til: Det er sjældent, han lægger fingre imellem, når der skal diskuteres løsninger, og du kan nu opleve ham live på scenen.
Peter Holdt Christensen forsker i menneskelig adfærd inden for organisationer med fokus på samarbejde, vidensdeling og motivation. Hans seneste bog er ”Hybridarbejde - Balancen mellem nye og gamle måder at arbejde på”.
Nikolaj Sommer, dagens vært, nyhedsdirektør og chefredaktør på Børsen.
Værten for det hele er Nikolaj Sommer, kendt som en skarp journalist og en dygtig leder, der sammen med chefredaktør Bjarne Corydon har formået at styrke Børsens position som Danmarks førende erhvervsavis.
Han var tidligere chef for Regeringens Kommunikationsenhed, og før det arbejdede han som kommunikationschef i Finansministeriet. Nikolaj Sommer har også været vært på DR2’s Deadline og journalist og kommentator på TV Finans.
Ved Noemi Katznelson, professor og leder af ungdomsforskning ved Aalborg Universitet
Når ungdomsforsker Noemi Katznelson ser på dagens ungdom, ser hun mere end blot en gruppe i mistrivsel. Hun ser en generation, der kan ændre vores arbejdsliv. De unges fokus på mental sundhed, balancen mellem arbejde og fritid, og samfundsansvar er ikke kun trends, men dybt rodfæstede værdier, der vil transformere fremtidens organisationer.
Er virksomhederne klar til at møde disse nye krav fra en generation, der ikke bare taler, men også forventer forandring? Bliv klogere på, hvordan ungdomskulturens indtog på arbejdsmarkedet kan føre til en revolution i virksomhedskulturen.
Noemi Katznelson er en af landets mest anerkendte ungdomsforskere inden for ungdomskultur og uddannelse. Hendes arbejde giver et dybt indblik i de unge generationers tanker og adfærd, hvilket gør hende til en uvurderlig kilde i forståelsen af fremtidens arbejdsmarked.
Ved Lars Terp, SVP og Head of People & Capabilities i Københavns Lufthavne
Københavns Lufthavne (CPH) sætter ny standard ved at integrere mangfoldighed som en central del af deres lederudviklingsprogram. CHRO Lars Terp leder denne banebrydende indsats, der fokuserer på diversitet, inklusion og lige muligheder. Programmet er en hjørnesten i lufthavnens strategi og skal sikre, at alle medarbejdere føler sig inkluderet og værdsat.
I denne private session deler Lars Terp de konkrete tiltag, der skal til for at skabe en arbejdsplads, hvor mangfoldighed er en styrke. Bliv inspireret af CPH’s innovative metoder til talentudvikling og inklusion, og få indsigt i, hvordan man skaber en kultur, hvor alle kan trives og bidrage.
Lars Terp har mere end 20 års erfaring inden for HR-ledelse i internationale virksomheder, herunder stillinger som HR-direktør for Siemens’ skandinaviske forretning og HR-direktør for Ørsted. Er uddannet officer og har en MBA i Management fra Henley Business School.
Ved Andreas Lindemann, partner og ledelsesrådgiver, Promentum
Hvis du opfatter regenerativ ledelse som et velment, men måske naivt ønske om at redde verden, så er det altså nu, at du skal spidse øre. Regenerativ ledelse er hverken blødt eller diffust. Det kan gøres meget konkret. Og det virker. De første stikord kommer her: Det mest regenerative, vi kan gøre, er at omfavne alt det, vi allerede har til rådighed i organisationen. Hør hvordan i denne private session, hvor Andreas Lindemann tager os fra vision til virkelighed:
Andreas Lindemann. cand. scient pol. og master i organisationspsykologi, er for nyligt udkommet med en bog om, hvordan man i praksis opbygger forandringskapacitet og omsætter forandringer til levedygtige og mærkbare adfærdsændringer. Det kræver en holistisk organisationsforståelse og dermed et fokus på både den strategiske og den operationelle ledelse i hverdagen og på både de rationelle og de emotionelle sider af det organisatoriske liv.
Ved Mette Kjærgaard Svendsen, organisationspsykolog og chefkonsulent i Arbejdsmiljø København, Københavns Kommune.
Flere undersøgelser dokumenterer, at især den yngre generation er ramt af mistrivsel, og vi har med god grund et skarpt fokus på medarbejdernes mentale sundhed. Men hvordan forholder det sig med lederne? Det har man sat særligt spot på i Københavns Kommune i år, hvor en række initiativer skal både kortlægge og understøtte ledernes trivsel.
I denne private session får du et enestående indblik i kommunens erfaringer, tilgange og metoder. Bliv inspireret til, hvordan man kan understøtte trivsel på en arbejdsplads, hvor lederne skal navigere i en kompleks organisation med et højt arbejdspres og med modsatrettede krav fra medarbejdere, borgere, pårørende og politikere.
Mette Kjærgaard Svendsen er chefkonsulent og projektleder i PS – Indsats for Psykisk Sundhed i Københavns Kommune, der med 45.000 medarbejdere er Danmarks største arbejdsplads. Mette Kjærgaard Svendsen, der er uddannet cand. psych. aut. fra Aarhus Universitet, specialistgodkendt indenfor arbejds- og organisationspsykologi og en efterspurgt oplægsholder, når det handler om trivsel, stress og ledelse.
Ved Henrik Steenman, stifter af TheSkyAI
Der er kommet langt flere platforme og teknologiske muligheder, end vi som mennesker kan rumme, og der er ingen tvivl om, at en personlig AI-assistent har et enormt potentiale til at understøtte vores produktivitet og arbejdsglæde.
Rigtigt brugt vil din accelerationsevne kunne gå fra 1 til 1,5 med generativ kunstig intelligens, lyder det fra Henrik Steenman, men det rummer også en række dilemmaer. Hvem skal høste gevinsterne? Skal AI være en genvej til kortere arbejdstid eller øget konkurrencekraft? Og hvad med alle dem, der ikke tager AI til sig?
Det udforsker vi i denne private session, hvor du kan glæde dig til at møde Henrik Stenmann, kendt som grundlægger af datavirksomheden IIH Nordic og pioner inden for 4-dages arbejdsuge i Danmark.
Henrik Stenmann er stifter af The Sky AI, hvor han rådgiver og underviser om AI. I 2005 grundlagde han datavirksomheden IIH Nordic, der i dag beskæftiger over 70 medarbejdere. Han er kendt for at være pioner inden for 4-dages arbejdsuge i Danmark. I IIH Nordic har han vundet Great Place to Work-prisen tre år i træk og sikrede sig 5. pladsen i Europa i 2020.
Ved Anders Hvid, co-founder, DareDisrupt
AI er mere og andet end højere effektivitet. Det er din nye bedste ven, din nye assistent, det er automatisering og hidtil uset gennemsigtighed på arbejdspladsen. Det er en teknologi, der gennemgribende vil ændre vores arbejde, arbejdsmiljø og trivsel.
Hør om de fantastiske muligheder, når DareDisrupt løfter sløret for en række pointer fra en helt ny analyse udarbejdet i sommeren 2024 inden for arbejdsmiljøområdet. Hør om fornyet arbejdsglæde og faglig sorg – og andre vigtige indsigter.
Anders Hvid
Er medstifter af DareDisrupt. Anders Hvid har 25 års erfaring inden for forretningsudvikling og strategisk rådgivning i IT-sektoren. De seneste to år har han arbejdet aktivt med implementering af kunstig intelligens i danske og nordiske virksomheder. Han er medforfatter til bogen "Forstå fremtiden" og medstifter af impact bootcampen Founders of Tomorrow. Har gennem sit virke bidraget til råd og kommissioner for bl.a. den danske regering og EU-kommissionen.