Case: Sådan arbejder Deloitte med psykologisk tryghed
Danmarks største revisions- og rådgivningsvirksomhed har i samarbejde med CfL sat psykologisk tryghed på kursusformel og sendt sine ledere på 25 timers-lektion i at skabe højtpræsterende teams.
Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.
Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.
Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.
Danmarks største revisions- og rådgivningsvirksomhed har i samarbejde med CfL sat psykologisk tryghed på kursusformel og sendt sine ledere på 25 timers-lektion i at skabe højtpræsterende teams.
Forudsætningen for, at en lederuddannelse får mærkbar effekt i hverdagen er, at den er fleksibel og kan tilpasses til aktuelle problemstillinger. Det vurderer Bravidas HR-udviklingschef Dorthe Ulriksen.
Det vil være en stor fejl at afskrive AI som en hype, siger Henrik Stenmann, CEO i IIH Nordic. Læs om hans vurdering af gevinsterne ved AI.
Hvordan ser danske topledere på fremtiden? Det har CfL undersøgt i samarbejde med Institut for Fremtidsforskning. Få resultaterne af topledernes forventninger frem mod 2035.
”Som virksomhed er det vigtigt ikke at tro, man ved det hele på forhånd,” siger Morten Søtofte, CFO i KommuneKredit. Derfor er foreningens nye strategi baseret på en grundig foranalyse.
Topledere har brug for resilient lederskab i dagens uforudsigelige marked. Evnen til at tilpasse sig er nøglen til succes.
Hvis du arbejder med ledertrivsel – eller skal i gang med det – så lær af Københavns Kommune. Her har en særlig enhed anført af Mette Kjærgaard Svendsen, chefkonsulent i Arbejdsmiljø København, i flere år arbejdet med trivsel, stress og ledelse.
Få resultaterne af CfLs undersøgelse af danske lederes aktuelle mentale sundhed, hvad der begejstrer og belaster dem, og hvad de savner i deres arbejdsliv.
Ny undersøgelse fra CfL viser, at ledernes mentale sundhed ifølge det anerkendte WHO-5-indeks ligger på grænsen til høj risiko for stressbelastning. Læs hovedresultater og download e-bog om hele undersøgelsen.
Bogen giver adgang til CfLs vigtigste anbefalinger til, hvordan din organisation fremmer DEI, uddrag af artikler, podcast og introduktion til hhv. et kursus og et ledelseskoncept, der understøtter DEI.
Mental sundhed er en vigtig forudsætning for de gode arbejdspræstationer og ikke mindst arbejdsglæde. Læs hvordan du som leder kan skabe bedre trivsel ved at styrke den mentale sundhed.
Handels- og industrivirksomheden vokser – og med væksten følger behovet for at styrke ledelseskvaliteten. CfL har i samarbejde med virksomheden designet og gennemført en intern uddannelse for mellemledere.
CfL har stillet 7 spørgsmål til Louise Thomsen, ekspert i ESG, om organisationers påvirkning på mennesker og miljø.
Hvordan styrker man samarbejdet med JTI? Få indsigt i, hvordan Odsherred Kommune har skabt bedre kommunikation og trivsel gennem personlighedsanalyse.
ESG står for environment, social and governance. På dansk: miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold. Læs hvorfor det er vigtigt for mange virksomheder – også din.
Et gigantprojekt mod krænkende adfærd kan rumme nøglen til, hvordan Forsvaret ruster sig til kvindelig værnepligt. Læs ny toplederstafet med institutchef Vilhelm Holsting.
De færreste har et naturligt lederskab i sig. Selv den bedste leder kan blive bedre, hvis der skabes rammer for at lykkedes som leder og ikke mindst gives de relevante værktøjer. Læs kommentar af CfL's direktør Thomas Hanssen.
CfL har stillet 5 spørgsmål til Louise Marie Genefke og Nikoline Nybo, begge eksperter i DEI: Diversity, Equity og Inclusion.
Man skal have det godt, for at gøre det godt. Sådan lyder det fra Jesper Bay, uddannelsesansvarlig i 365discount. Læs om samarbejdet med CfL, der har udviklet et helt program for mental sundhed.
Hvad er DEI? Og hvorfor er diversitet, ligestilling og inklusion vigtigt på din arbejdsplads? Hvad er gevinsterne? Og hvilken betydning har det for dig og dine kolleger? Få svarene her.
Som global teknologi- og ingeniørvirksomhed har MAN Energy Solutions et godt greb om DE&I, men særligt ét redskab skubber til inklusionen. Læs ny toplederstafet med Marie Brinkgaard, Head of HR Denmark.
Som internationalt eliteuniversitet har DTU arbejdet med diversitet og inklusion i en årrække, men i dag rækker indsatsen langt ud over måltal for køn og ligestilling. CfL har mødt HR-direktør Pia Lyhne.
At forme et effektivt team kræver mere end faglige kompetencer; psykologisk tryghed er afgørende for vedvarende succes og innovation.
Diversitet på arbejdsmarkedet er en konkret udfordring, og det at lede ældre kan forekomme ret fredsommeligt sammenlignet med andre opgaver, skriver CfLs direktør Anja Neiiendam.
Læs, hvordan Anders Steengaard Leer, divisionschef i Jespers Torvekøkken, har tilrettelagt et skræddersyet ledelsesudviklingsforløb i samarbejde med CfL.
For første gang er mangfoldighed en integreret del af et lederudviklingsprogram i Københavns Lufthavne. Læs interview med CHRO Lars Terp, der indleder ny toplederstafet om DE&I.
På et seminar for 30 chefer valgte energikoncernen VERDO at få CfL til at sætte fokus på ledelsesfaget og -værktøjer. Læs interview med HR-direktør Margrete Larsen.
Hver evigt eneste dag er folk med diagnoser nødt til at omgås sandheden, fordi der er så mange tabuer forbundet med psykiske lidelser. Det skal vi gøre op med. Læs Manu Sareens anbefalinger om inkluderende ledelse.
Det handler ikke om at erkende fortidens synder med skyld og skam, men om at indse, at vi alle er biased og har ansvaret for at skabe inkluderende ledelse. Læs interview med CBS-professor Sara Louise Muhr.
Egen lederuddannelse lyder besnærende, men er det nu også en god ide? Ja, hvis I gør som Lars Sander, direktør i DKTV. I samarbejde med CfL har han designet en intern uddannelse, der favner alle ledere.
Kunstig intelligens er for længst rykket ind i sundhedssektoren. Læs om perspektiverne i AI i sundhed i CfLs toplederstafet med Jannick Brennum, centerdirektør på Neurocentret på Rigshospitalet.
Evolutionspsykologisk ledelsesforskning indikerer, at der findes seks arketypiske lederroller: krigeren, spejderen, diplomaten, dommeren, manageren og læreren. Læs uddrag af ”Aben følger med” af Troels Gottlieb.
Vi er fire generationer på arbejdsmarkedet, og måske skal vi ældre prøve at lytte lidt mere til de unge, i stedet for at kløjs i at de ofte tager udgangspunkt i egne nære behov. Læs kommentar af CfL's direktør Thomas Hanssen.
Modsat mange andre uddannelsesinstitutioner har DMJX omfavnet generativ kunstig intelligens. Læs toplederstafet med rektor Julie Sommerlund.
Man skal prioritere fælles formål over enkeltpersoners præferencer. Det er et af Mette Aagaards i alt seks principper i styreformen medledelse, som hun beskriver indgående i sin nye bog Medledelse – Når teamet er chef.
Ledelse på tværs - Skab synergi og slip potentialet løs mellem generationer. Sådan lyder titlen på en ny bog af Karen Christina Spuur. Læs uddrag, hvor du bl.a. møder Benjamin på 27 år.
Henrik Rosendahl, ejer og CEO i Rosendahl Design Group, er med egne ord techoptimist og opfordrer kraftigt sine medarbejdere til at afprøve og tilegne sig al mulig viden om AI.
Hvis du er leder, så opfordrer jeg dig til at følge med i de store samfundsbevægelser, hvor modstridende forventninger og krav til arbejdslivet kolliderer, skriver CfLs direktør Anja Neiiendam.
Velkommen til CfLs toplederstafet om kunstig intelligens. Denne gang med Martin Manthorpe, strategi- og udviklingsdirektør i NCC Danmark.
Priden blev en opvisning i, at ledelsesbeslutninger er komplekse. Esg-mål udfordrer os, når de ikke er rodfæstet i virkeligheden, skriver CfLs direktør Thomas Hanssen.
Oplev effektiv ledelse med SLII-konceptet: Skab dynamiske ledelsesstile med Henrik Svenssons 20-årige erfaring. Lær mere her!
Ledelseskonceptet SLII har en lang historik i Danfoss anført af HR Director Wicky Skareløkke, der bruger konceptet på tværs af landegrænser og ledelsesniveauer. Læs, hvorfor hun er så begejstret for det.
Læs, hvorfor og hvordan Lonni Denise Jensen, sektionsleder i Forsvaret, arbejder med SLII. Forstå fordelene ved at lede situationsbestemt.
Hvis du formår at tilpasse din ledelse til en given situation og en given medarbejder, opnår du de bedste resultater. Det er den helt enkle forklaring på, at ledelseskoncept SLII er blevet en succes.
Topdanmark lever af tillid, og derfor er ansvaret for kunstig intelligens placeret på højeste niveau. Læs interview med CEO Peter Hermann. Artiklen er den første i serien om, hvordan CfLs medlemmer arbejder med AI.
Ved at bruge forskellige testværktøjer, kan du få en bedre dialog og bedre beskrive og forudsige adfærd. Marie Kirkegaard, seniorrådgiver i CfL, forklarer hvordan.
Måske findes den gode fyring slet ikke. Det gør den dårlige til gengæld, og en af dine fornemmeste opgaver som leder er at sikre, at medarbejderne oplever psykologisk tryghed i situationen.
Den 1. juli 2023 træder en ny lov om ansættelsesbeviser i kraft. Samtidig ophæves den nuværende lov om ansættelsesbeviser fra 1993. Læs, hvad du skal være særligt opmærksom på.
Interview med Mikkel Flyverbom, professor i kommunikation og digitale forandringer på CBS. Læs hans seks gode råd om ledelsesansvaret i digitaliseringsprojekter.
Den vigtigste faktor i det fleksible arbejde er autonomien, viser ny CfL-Undersøgelse. Det stiller særlige krav til lederne.
Siden pandemien i foråret 2020 lukkede landet ned, har CfL i fire forskellige undersøgelser kortlagt forandringer og trivsel på danske arbejdspladser. Få adgang til det unikke materiale.
Interview med Michael Reffstrup, Managing Partner i Curia. Læs hvorfor, headhuntervirksomheden har valgt at bruge rekrutteringsværktøjet CfL-Personality Focus Profile - 12 Factor.
Intelligens- og personlighedstest skal kun bruges til det, de er udviklet til, og test til afvikling blev afviklet i 2000’erne.
Både ledere og medarbejdere ser ud til at have fundet formlen for fleksibilitet med én, måske to hjemmearbejdsdage om ugen, viser ny CfL-undersøgelse foretaget i samarbejde med Human Engage.
Det er vigtigt, du kender forskel på test- og profilværktøjer til hhv. rekruttering og udvikling. Forkert anvendelse kan have store konsekvenser.
Hvis du ønsker at arbejde mere systematisk og strategisk med karriere- og kompetenceudvikling, så lær af den globale teknologi- og ingeniørvirksomhed MAN Energy Solutions.
2023 bliver næppe det nemmeste år i verdenshistorien, så det handler om at være godt forberedt. Læs chefrådgiver Johnny Husens gennemgang af de største globale megatrends.
Har du styr på bias i ansættelsessamtalen? Der er gode råd at hente i den amerikanske forsker Joan C. Williams’ bog Bias Interrupted, skriver CfLs seniorrådgiver Marie Koch.
Du skal have styr på pengene og organisationen, men dit strategiske beredskab bør handle om lige dele forsigtighed og mod. Brug krisen til at nytænke, udforske og satse. Her er CfLs fem anbefalinger til strategisk ledelse i usikre tider.
Carmen Curlers’ succes skyldes ikke bare produktinnovation, men også kreativ og kompromisløs ledelse med ambitioner for Human Ressource. Derfor er det værd at dvæle ved DR’s nye serie.
Måske. Hvis du påtager dig et større ledelsesansvar, og hvis dine medarbejdere er klar til at give køb på en form for frihed i opgaveløsningen til fordel for en anden . Læs interview med CBS-forsker Michael Pedersen.
Alle taler om psykologisk tryghed, og det er da også den mest afgørende faktor for velfungerende og effektive teams. Men hvad er det mere præcist, og hvordan arbejder vi med det?
I rekrutteringsforløb bruger CfL bl.a. den logiske og analytiske test Omtankeprøve 1, der kan tilgås online. Men er det nu også optimalt i forhold til formålet med testen, spørger seniorrådgiver Marie Koch.
Vel tilbage efter ferien forsætter debatten af en fire-dages arbejdsuge. Men noget undrer mig, nemlig at vi ikke diskuterer, hvordan vi skal opretholde vores værdiskabelse.
Interview med Morten Winge, kommunaldirektør i Tårnby Kommune. Læs om kommunens omfattende undersøgelse blandt borgere, medarbejdere og politikere. Hvad er de næste skridt?
Politiske kommisionssager om mink og barnebrude er påmindelse til alle ledere: Vores ledelseskvalitet afhænger af lydhørhed og forudsætter ansvar for værdier.
Begrebet er blevet et af de mest udskældte buzzwords på de danske arbejdspladser. Men måske er teorien bag ikke så dum endda?
Et Gantt-diagram kan være et uundværligt værktøj for dig som projektleder. De giver dig et visuelt overblik over alle de aktiviteter, elementer og relationer herimellem, der findes i et projekt.
På kurset får deltagerne ikke blot undervisning i HR-teori, men også et stærkt netværk af andre HR-professionelle. Læs, hvad tre deltagere mener om forløbet.
Majbrit Holm Jakobsen har deltaget på kurset Fra faglig specialist til personaleleder. Læs her om hendes udbytte af kurset, og de værktøjer hun tog med sig derfra.
Trine Palm har deltaget på CfL's kursus i HR-jura. Læs om hendes oplevelse, udbytte og refleksioner om kurset her.
Læs om Michael Bang Larsens oplevelse med kurset i Teamledelse. Bliv klogere på, hvad andre har fået ud af kurset, og hvordan de har brugt de nyerhvervede færdigheder.
Læs om Bo Frydkærs udbytte af kurset Dit personlige lederskab, og hvordan han fik udvidet sin ledelsesværktøjskasse med hjælp fra CfL.
Læring er motoren i al udvikling og forandring på arbejdspladsen, og derfor bør alle ledere tage erhvervspædagogikken til sig. Det skriver seniorrådgiver Annette Franck i sin nye bog.
DiSC-modellen er en ramme til at forstå, hvordan mennesker har tendens til at tænke, føle og opføre sig. Den kan hjælpe dig med at opbygge bedre relationer, kommunikere mere effektivt samt motivere og forstå andre.
Alt for mange opfatter arbejdet i en ledergruppe som forstyrrelser i deres hverdag. Læs direktør Henrik Graungaards anbefalinger til, hvordan du løfter ledergruppens performance.
Den korte forklaring er, at tests anvendes ved udvælgelse af kandidater, mens profil anvendes til udvikling. Rigtigt mange roder rundt i begreberne, så læs videre og bliv klogere, når Mette Babitzkow Boje, chef for testværktøjer, udlægger teksten.
Projektstyring er en kompleks opgave med mange bevægelige dele. På grund af kompleksiteten, findes der et hav af projektstyringsværktøjer, der kan hjælpe med at køre dit projekt sikkert i mål. Se 15 af dem her.
Indenfor projektledelse er vandfaldsmodellen et kendt fænomen. Den er også kendt under det noget længere og mindre fængende navn softwareudviklingens livscyklus model, og har til formål at strukturere design- og udviklingsprocesser.
Scrum er et af de mest populære projektstyringsværktøjer. Men hvad er Scrum egentlig, og hvordan kan det forbedre din projektstyringsproces? Læs om det her.
Inden for projekter og projektledelse er agil projektledelse et nøglebegreb. Næsten alle moderne projekter bærer præg af en eller anden grad af agilitet, men hvad er det egentlig?
PRINCE 2® er en af de mest populære projektledelsesrammer, der anvendes i dag. Den er internationalt anerkendt, men hvordan bruges den optimalt? Læs mere her.
Hvordan vil du kommunikere med interessenterne i dit projekt? Hvordan afstemmer du forventninger, og hvordan informer du om fremskridt eller problemer i projektet? I denne artikel tager vi dig igennem de forskellige trin i en god kommunikationsplan.
SMART-modellen tvinger dig til at tænke grundigt over dine mål og bryde dem ned i mindre, mere overskuelige trin. Læs eksempler på, hvordan du bruger den.
Joharis-vinduet er et værktøj, der kan give værdifuld indsigt i dig selv og andre. Læs hvordan det kan hjælpe dig i dit personlige og professionelle liv.
Ja da, lyder det fra programleder Vibeke Juul Dalengaard og udviklingskonsulent Helle Pank Lund i Holstebro Kommune. Læs hvordan.
Bliv bekendt med begrebet, der forbereder din virksomhed og dine medarbejdere på fremtidige forandringer. Læs mere her.
Det er nødvendigt at udvikle kompetencer, der rækker ud over vores præference. Ikke kun for at udnytte vores fulde potentiale, men også for at sikre balance i livet.
Kotter har udviklet den meget udbredte 8-trinsmodel for gennemførelsen af en forandringsproces. Modellen guider ledere gennem de svære forandringer trin for trin, så virksomheden kommer trygt ud på den anden side.
Læs om hvordan du undgår de fatale faldgruber i din forandringsproces. Er dine medarbejdere investerede i forandringen? Har du kommunikeret formålet tilstrækkeligt? Læs mere her.
Få dine medarbejdere til at engagere sig i virksomhedens forestående forandringer med den rigtige retorik. Italesæt din virksomhed som en brændende platform, som I sammen må forlade gennem forandring eller se gå til grunde.
Når du skal rekruttere nye medarbejdere til din virksomhed, er der nogle åbenlyse overvejelser, du skal gøre dig. En af dem er brugen af testværktøjer, og der er ingen vej uden om kognitive test.
Hybridarbejdet er en ekstrem form for individualisering, der rokker ved hele fundamentet for en arbejdsplads, lyder det fra organisationsforsker Peter Holdt Christensen. Læs om hans seneste forskning.
CfL og Human Engage’s undersøgelsen blev gennemført som en online survey fra den 24. februar til den 13. marts 2022. Vi har fået svar fra 1303 ansatte i 20 større danske private og offentlige organisationer. Desuden har CfLs medlemmer haft mulighed for at deltage.
En til to hjemmearbejdsdage er blevet normen på de danske arbejdspladser, og jo flere hjemmearbejdsdage desto højere effektivitet, viser ny undersøgelse fra CfL og Human Engage. Det udfordrer lederne.
At levere resultater og være fagligt dygtig er ingen fribillet til at slække på etikken. Lad os hilse den offentlige debat om lederens adfærd velkommen.
Ny bog: Læs, hvorfor det er enhver topleders pligt at interessere sig for teknologi. Få en introduktion til generationstrappen i digital modenhed.
Folketinget har netop vedtaget en række væsentlige ændringer af barselsloven. Læs her hvad ændringerne indebærer.
Her er chefrådgiver Betina Stages 10 konkrete anbefalinger til, hvordan du i praksis kan arbejde med strategisk og operationel rekruttering.
I CfL møder vi alle modeller og holdninger til det hybride arbejde, men vi møder desværre også ledere og HR, der oplever det hele som en stor pærevælling.
Hvad siger medlemmerne om CfL? Vi har spurgt Vilhelm Holsting, kommandørkaptajn og Institutchef for Forsvarsakademiet.
Hvad siger medlemmerne om CfL? Vi har talt med Steen Brokær, chef for HR og Udvikling i Holstebro Kommune.
Inden du bliver alt for forelsket i et af de nye koncepter, så husk at stille spørgsmålet: Hvilke behov ønsker vi at opfylde med redesign af organisationen?
Hvad siger medlemmerne om CfL? Vi har talt med Lars Lundgaard Nielsen, HR-direktør i ALDI.
Hvad siger medlemmerne om CfL? Vi har spurgt Pernille Eshøj, HR Udviklingskonsulent i GF Forsikring.
Hvad sigerne medlemmerne og CfL? Vi har spurgt Tinne Bertelsen, chef for HR og HSE i den tekniske service- og installationsvirksomhed Bravida.
Hvad siger medlemmerne om CfL? Vi har spurgt Henrik Zobbe, fakultetsdirektør på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet.
Ekstroversion er dominerende i tre ud af de fire mest udbredte lederprofiler, men introversion er på fremmarch. Det viser CfLs omfattende kortlægning af 160.000 JTI-profiler.
Etik, rekruttering og ny organisering. Der er nok at tage fat på i 2022, og det afspejler sig i de dagsordner, der kommer til at præge aktiviteterne i CfL i det kommende år.
Sansning, Intuition, Tænkning og Følen er fire mentale funktioner, der udgør kernen i typeteorien. Læs, hvad der karakteriserer dem, når de optræder hhv. ekstrovert og introvert.
A century ago, the famous Swiss psychiatrist Dr. C.G. Jung described eight ways people function. Like right versus left handedness, we develop preferences—our gifts. Here you can read about the Eight Cognitive Processes.
Uanset din baggrund står du over for en krævende opgave. Her er 11 punkter, der kan hjælpe dig med job som leder uden formelt personaleansvar.
Sektoren for Børn, Unge og Familie i Lolland Kommune har brugt metoden briefing backbriefing. Få direktøren og afdelingslederens perspektiv.
Interview med Lotte Christensen, sektorchef for Børn, Unge og Familier i Lolland Kommune. Læs om hendes erfaringer med at bruge metoden briefing backbriefing i strategieksekvering.
Er virksomheden klar til at blive udfordret på, om individuelt aftalte lønninger er i overensstemmelse med ligelønsloven? Læs om konsekvenserne af nyt EU-direktiv, og hvad I bør forberede jer på.
Hvordan får du succes i rollen som uformel leder? Det gør du ved at kende dit mandat, at gøre dig selv synlig og at dyrke relationer opad, nedad, udad og indad. Læs seniorrådgiver Gitte Madsens anbefalinger.
Hvis du vil have medarbejderne til at virkeliggøre organisationens strategi, så brug MUS-Samtalen. Sådan lyder budskabet i en ny bog, hvor du også finder en række metoder til at revitalisere MUS.
Britt Andersen og Charlotte Teinby fra virksomheden Solar er begge blevet certificeret indenfor situationsbestemt ledelse (SLII). Læs om Solar erfaringer med værktøjet SLII.
I takt med at flere vender tilbage til de fysiske arbejdspladser, skal der arbejdes med trivsel, men det gør det ikke alene. CfLs direktører har tre anbefalinger til god ledelse i den nære fremtid.
Det er de små, nære forandringer, der potentielt kan vende op og ned på organisationer og arbejdspladser. Forfatter og forsker Signe Bruskin udfordrer her den klassiske forandringsledelse.
Der er mange forskellige motiver for at søge optagelse i et netværk, og vi anbefaler, at du tænker dig godt om. Gør dig klart, hvorfor du vil deltage, vis den rigtig attitude og lev så op til forventningerne.
Hvis du aldrig har været medlem af et netværk, kan det være omgærdet af en vis mystik. Det er der ingen grund til. Velkommen inside CfLs netværksmøder.
Hvad foregår der egentligt på et netværksmøde? Her er et eksempel på, hvordan et dagsprogram kan se ud i et netværk for ledere med personaleansvar.
Hvornår er man klar til at komme i et professionelt faciliteret netværk, og hvordan vælger man det rigtige? Få et bud fra CfLs direktør Anja Neiiendam, der har arbejdet med netværk i 20 år.
Læs hele spørgsmålet og få svaret her.
Læs hele spørgsmålet og få svaret her.
Kan eksekveringskraften blive for stor? Ja, i hvert fald hvis du har brug for at løfte din ledergruppe og sætte det helt lange lys på, lyder det fra Lise Lykke Steffensen, adm. direktør i NordGen.
Læs om de nye regler for whistleblowerordninger her.
Ny undersøgelse fra CfL dokumenter, at der ligger et stort uudnyttet potentiale i de danske ledergrupper. Læs områdechef Henrik Graungaards udlægning og download rapport med resultater.
CfL har indgået et samarbejde med nBoard, der er Danmark største database for bestyrelseskandidater.
Hvordan kan man koble feltstrategi med moderne ledelse? Få svaret af ledelsesekspert og historiker Stephen Bungay, der var keynote på CfL og Forsvarsakademiets strategikonference.
Læs hele spørgsmålet og få svaret her.
Psykologisk tryghed, kollegial afhængighed, struktur og klarhed, meningen med arbejdet og arbejdets betydningsfuldhed er fem kerneelementer, hvis du vil skabe mærkbar ledelse.
Her er 7 anbefalinger til, hvordan du arbejder med og udvikler din ledergruppe.
Ledelsessimulatoren er både sjov og udfordrende, påpeger tre af deltagerne i et pilotprojekt. Læs i denne artikel hvordan brugerne vurderer BeeTypes.
Hvad siger kunderne om CfLs netværk? Vi har spurgt Stella Husted Krogager, Principal Quality Management System Coordinator, Novo Nordisk.
Hvad siger kunderne om CfLs netværk? Vi har spurgt Peter Knub, CFO/ COO hos Rygaards International School.
Læs hele spørgsmålet og få svaret her.
Hvad siger kunderne om CfLs netværk? Vi har spurgt Vibe Glitsø, Senior Director i Novozymes, der er med i et af CfLs direktørnetværk.
Hvad siger kunderne om CfLs netværk? Vi har spurgt Joy Sandersen, direktionsassistent og HR Business Partner i Copenhagen Business Hub.
Som leder har man pligt til at sikre sine ansatte mod chikane på arbejdspladsen. Her kan du læse et uddrag af Ditte Darkos bog SEKSUEL CHIKANE & METOO.
Læs hele spørgsmålet og få svaret her.
Den 1. september 2020 overgik Danmark til en ny ferieordning med samtidighedsferie, hvor ferie optjenes løbende og afvikles i takt med, at den er optjent.
Unik undersøgelse dokumenterer, at den mentale nedslidning efter et år med hjemmearbejde og hjemsendelser nærmer sig et kritisk niveau.
CfL anvender Zoom til onlinemøder og community-arrangementer. Det har vi gjort siden marts 2020, og vi har rigtigt gode erfaringer med platformen.
For at understøtte danske iværksættere, tilbyder CfL noget, der er mere værd end penge: Ledelsesudvikling.
Inden vi begynder at opfinde kriseledelse som en hel ny disciplin, er det værd at huske på, at usikkerhed og evnen til at tilpasse os, minder meget om det, vi arbejder med til dagligt. Læs, hvordan vi ruster os til næste krise.
Har krisen forandret dit syn på organisering og topstyring? Og hvordan vil du sikre din organisation fremadrettet? Få et bud fra Eik Møller, kommunaldirektør i Ballerup Kommune.
Det ligger i navnet. I en 360 graders analyse kommer man hele vejen rundt. Læs om fordele for den enkelte leder, for gruppen og for organisationen.
Jungiansk Typologi er den teoretiske referenceramme for ledelsessimulatoren, der sigter mod at skabe en klar kobling mellem præferencer og daglig adfærd. Settingen er en bikube, hvor du leder et team af bier.
Blanchards digitale kursus Selvledelse er målrettet medarbejdere på forskellige niveauer. Det strækker sig over ialt seks uger.
Uanset din baggrund står du over for en helt ny opgave. Her er 10 punkter, der kan hjælpe dig godt i gang i dit første lederjob.
Indimellem kan lederrollen føles ensom, men du er ikke alene, og der er heldigvis rigtig mange steder, du kan søge støtte. Læs mere her.
Dit ledelsesrum er rammerne for dit lederskab. Hvis du skal have succes i din nye rolle som leder, er det vigtigt, at du kender dem. Læs mere her.
Er din organisation altid parat til hurtigt og fleksibelt at handle på nye muligheder og udfordringer? Lær, hvordan man arbejder med strategi, struktur, ledelse og processer i den agile organisation.
Lær hvordan du håndterer konflikter. Læs om forskellige former for konflikter og hvordan du, med hjælp af en simpel model, kan lære at håndtere dem.
Få en introduktion til ledelsesbaseret coaching og hvordan og hvorfor du skal bruge dette effektive ledelsesværktøj.
Hvad siger medlemmerne om CfL? Vi har spurgt Keld Zornig, VP for SAS Institute, Nordics.
Hvad siger medlemmerne om CfL? Vi har spurgt Brian Paust Nielsen, underdirektør i Skattestyrelsens Kundecenter.
Få balance i dit ledelsesliv med denne simple model. Du lærer at prioritere de vigtige opgaver, samt at identificere de opgaver du skal skære fra.
Læs i denne artikel hvorfor du som leder, skal mestre feedback. Få gode råd til hvordan du beliver bedre til at give og modtage feedback.
Mange ledere oplever, at de bruger meget tid på driftsopgaver. Find den rette ledelsesbalance med en simpel og effektiv øvelse. Læs mere her.
Svære samtaler med medarbejdere er nogle gange nødvendige at tage og derfor også en del af dine opgaver som leder. Få 5 gode råd her.
CfL Classic er den gennemgående tråd i alle de temaer, vi har på programmet i 2021. Fra kriseledelse over agil organisering til udvikling af ledergruppen.
Svaret er, at du som leder skal kunne beherske alle fire stile, når du træffer beslutninger, lyder anbefalingen fra Lennart Schou Jeppesen, major og underviser på Forsvarsakademiet.
Lær at lave en interessentanalyse fra start til slut. Som en bonus kan du downloade en gratis skabelon til interessentanalysen.
Risikoanalysen kan spare dig for mange udfordringer og søvnløse nætter. Læs hvordan du analyserer og håndterer risici i projektledelse.
Hvordan leder og udvikler du dine medarbejdere til det ypperste? Det korte svar lyder: Begynd med at sætte klare mål, dernæst skal du identificere deres udviklingsniveau, og så skal du tilpasse din ledelsesstil.
Kun 30 procent af alle strategiplaner kommer i mål, men heldigvis er succesraten i sig selv uinteressant, lyder det fra CfL-rådgiver. Læs, hvad der skal til for at komme i mål med strategiplanen.
Her får du en grundig introduktion til, hvordan du planlægger og eksekverer projekter. Vi gennemgår projektets faser og faldgruber.
Arbejder du med Jungiansk Typeindeks? Lær af Dansk Erhvervs chefkonsulent Jens Teisen, der har gode erfaringer med kollektive tilbagemeldinger i en styret proces.
Ledelse handler om at skabe resultater gennem andre. Læs hvorfor det er så vigtigt at uddelegere opgaver, og hvordan du gør.
Læs teorien bag Maslows behovspyramide og bliv klogere på, hvorfor den stadig er aktuel, og hvordan den er relevant for ledere.
Dansk Erhverv giver her nogle gode råd til ledelsesmæssige fokusområder i forebyggelsen af og håndteringen af sexchikane.
Se at få luftet ud. Brug det vindue, der nu er åbent, til at vise handlekraft – også selv om det vil koste ellers dygtige ledere jobbet. Sådan lyder en af fem anbefalinger fra CfLs direktør i kampen mod sexchikane.
Der er mange fællestræk i strategiarbejdet i private og offentlige organisationer, men også markante forskelle. Her gennemgår vi de områder, hvor vi oplever, at de største forskelle manifestere sig.
Mange firmaer bruger personlighedstest i rekrutteringen. Kritikerne mener, de er uanvendelige. Men forskningen viser, at personlighed kan måles, bruges til at forudsige resultater og er ret stabil over tid.
Hvorfor har så mange ledere svært ved at håndtere sexisme og krænkelser i dag, og hvad kan man gøre som leder for at skabe den forebyggende kultur. Vi har bl.a. spurgt Sara Louise Muhr som er professor på CBS.
Vi tilbringer mere end halvdelen af vores arbejdstid i teams, men kun en fjerdedel vurderer, at deres team er højt præsterende, viser omfattede undersøgelse.
Sådan bruger du forskellighed og mangfoldighed som en styrke. Her får du en introduktion til Teamkompasset.
Læs, hvordan Karin Mørk Hansen, konsulent i Hald & Lie, bruger Teamkompasset i så forskellige virksomheder som en lokal entreprenør og en stor IT-virksomhed.
Uanset din baggrund står du over for en helt ny opgave. Her er 10 punkter, der kan hjælpe dig godt i gang. Fra forventningsafstemning til feedback.
Når du går fra at være medarbejder til at være personaleleder, bevæger du dig ind på første niveau i det traditionelle Leadership Pipeline-univers. Det stiller nye krav.
Når vi taler motivation, er det svært at komme uden om Maslow og Herzberg, men i dag skal der mere til. Forstå, hvad der motiverer dine medarbejdere – og dig selv.
Læs hvad du skal være opmærksom på for at få mere motiverede medarbejdere.
Læs om teorien bag JTI profilen og bliv klogere på hvordan JTI profilen bør bruges og hvordan den ikke bør bruges.
Her får du en gennemgang af de 16 personlighedstyper i JTI. Læs en beskrivelse af din egen og dine kollegers persontype her.
Med inputs fra tusindvis af kursister og en lang række interviews har vi skrevet 10 typiske faldgruber, som du skal kende, når du går fra kollega til leder. Læs dem her.
For at få succes med eksekvering, skal du arbejde med strategiudvikling og strategiimplementering i samme fase.
En god strategi er enkel, selv om faser af strategiarbejdet kan være komplekst. Læs her, hvordan man arbejder med strategi.
Kan du svare på, hvorfor din virksomhed eksisterer, og hvad jeres ønske er for fremtiden? Hvis ja, så har du godt styr på mission og vision.
Hvis du vil analysere din virksomheds position på markedet og få et overblik over, hvilke kræfter der kan påvirke konkurrencesituationen, så leverer Michael Porter en anerkendt model.
Uanset om din virksomhed udsættes for store omvæltninger eller ej, skal du kunne reagere på forandringer i omgivelserne. PEST-analysen kan hjælpe dig på vej.
Styrker, svagheder, trusler, muligheder. Det er de fire hjørnesten i en SWOT-analyse. Det lyder simpelt, men forud ligger en række dybdegående analyser inden for hvert felt.
Strategien bygger bro mellem oplevet nutid og ønsket fremtid. Læs, hvad strategi er – og hvad det ikke er.
Ønsker en virksomhed at fastholde dygtige medarbejdere, er samtaler om de enkelte opgaver essentielle. Blanchards SLII® leverer værktøjerne.
Er dine medarbejdere eksperter, lineære, udvidende eller episodiske. Brug Karrieremodellen til at sikre motivation og engagement på individniveau.
Interview med karriererådgiver Troels Seerup: Derfor bruger CA Karrieremodellen.
Donald Sull udgav i 2015 bogen “Simple Rules: How to Thrive in a Complex World” sammen med Kathleen M. Eisenhardt. CfL bringer her uddrag af et interview i forbindelse med boglanceringen.
Hvad skal der til for at skabe en vækst på 20 procent? Hvad er det aller vigtigste, for at det kommer til at ske? Svaret er simple regler. Her får du en introduktion til den internationale ledelsesekspert Donald Sull.
Få en introduktion til den internationale ledelsesekspert Stephen Bungay. Læs om briefing og backbriefing, der er centrale begreber i Bungay’s tænkning og metoder.
En strategi er en langsigtet plan, der skaber retning og mål for organisationen. Og så er en god strategi enkel, selv om faser af strategiarbejdet kan være komplekst. Læs her, hvordan du kan arbejde med strategi.
Hvis du skal arbejde med testværktøjer i rekruttering, så lær af Bavarian Nordic.
Du ved lige, hvad der skal til for at løse problemet, men hvordan forener du det med medarbejderes læring og selvrefleksion? Lær om skismaer i ledersparring og coaching.
Personlighedstests er ressourcekrævende. Mange mennesker synes, det er lidt ubehageligt at blive udsat for en personlighedstest. Det gælder for ansøgere, men også de nuværende ansatte i en virksomhed.
Et solidt, velunderbygget værktøj er et godt afsæt og fundament i en rekrutterings- eller udviklingssamtale, men der skal meget mere til. Læs her, hvad der er på spil.
Efter en lang hjemsendelsesperiode er de fleste medarbejdere tilbage på de fysiske arbejdspladser. Det kræver en særlig indsats af dig som leder. Især over for de mest sårbare grupper.
Du kan godt glemme femårige strategiplaner, og så bør du vente med at opsige alle lejemål for at sende medarbejderne på permanent hjemmearbejde. Vi har samlet erfaringerne fra CfLs toplederstafet i en Maggi-terning.
Velkommen til CfLs toplederstafet, hvor du får indblik i, hvordan andre topchefer finder fodfæste i den nye virkelighed. I denne artikel har Per Bennetsen, regionsdirektør i Region Sjælland, stafetten..
90 procent mener, at deres arbejdsplads har håndteret coronakrisen godt, viser omfattende undersøgelse af medarbejdernes mentale sundhed under krisen. Her kan du læse højdepunkterne. Og der er flere overraskelser.
Jungiansk Type sætter diversitet og synergi mellem modpoler i højsædet som en grundsten hvorpå et velfungerende teamarbejde kan bygges.
Vi har hver især vores måder at træffe beslutninger på, og de kan være hensigtsmæssige eller uhensigtsmæssige eller både-og.
Hvis din virksomhed skal i gang med virtuel undervisning, så læs med her. Der er gode råd at hente, hvad enten du selv skal undervise eller har ansvaret for kompetenceudvikling. Og så er der ekstra bonus for deltagerne.
Ida Steensen, interim optimeringschef i DLG, deler her ud af sine erfaringer med CfLs kurset Grundlæggende projektledelse.
Uka Wilhjelm Geisler, ledende medicinsk overlæge i Grønland har gennemført Dit personlige lederskab i Nuuk. Læs om hendes rejse og refleksioner undervejs.
Irene Jeppson, kommunikationschef i Mittarfeqarfiit/Grønlands Lufthavne, har været har været på kurset Proceskonsulenten i Nuuk. Læs om hendes udbytte.
Melissa Geisler Krogsgaard, kommunikationskonsulent i GrønlandsBANKEN, har gennemført kurset Proceskonsulenten i Nuuk. Læs om hendes udbytte.
CfLs toplederstafet er i denne uge nået til Johnny Hey, adm. direktør i Bravida Danmark. Bravida er Nordens førende leverandør af service- og installationsydelser.
Et stigende antal medarbejdere er i vid udstrækning selvledende og skal begå sig i relativt flade organisationer. Så meget desto vigtigere er det, at lederen sætter en klar ramme for arbejdet.
En leder skal skabe resultater, men det kan kun ske ved at skabe forståelse for mål og opgaver. Og det kan kun ske ved at skabe et højt engagement blandt medarbejderne.
Det er en af Danmarks mest magtfulde erhvervspolitiske aktører, Dansk Erhverv, der nu indgår et samarbejde med CfL, Center for Ledelse.
Velkommen til CfLs toplederstafet, hvor du får indblik i, hvordan andre topchefer finder fodfæste i den nye virkelighed. Læs Interview med Torben Möger Pedersen, CEO i PensionDanmark.
Velkommen til CfLs toplederstafet, hvor du får indblik i, hvordan andre topchefer finder fodfæste i den nye virkelighed. Læs interview med Linda Garlov, direktør i AJKS.
CfLs toplederstafet er i denne uge nået til Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, der en af de mest magtfulde erhvervspolitiske aktører i Danmark.
Analyse- og dialogchefen i reklamebureauet Nørgård Mikkelsen har deltaget på uddannelsen Strategisk Lederskab. Her kan du læse om hans udbytte.
Interview med Bjørn Christian Dahlberg, afdelingschef i Nordea Private Banking i Roskilde. Læs om hans udbytte af Strategisk Lederskab.
Advanced Business Development er en personlig rejse for toplederen, hvor organisationens strategi og udfordringer spiller tæt sammen med udviklingen.
Kim Hansen, Managing Director i Interket. Kim Hansen deltog på Resilient Leadership på Saïd Business School, Oxford University, marts 2018.
Mød Thomas Sangill, chef for systematisk risikoanalyse og politik i Danmarks Nationalbank. Hør om hans udbytte af lederudviklingsforløbet Strategisk Lederskab for erfarne ledere.
Jacob Larsen ville gerne forny sig som leder, og deltog derfor i CfLs toplederprogram ABD. Se video med divisionsdirektøren i Orbicon.
Resilient Leadership - The evolution of the role as top executive
Claus Boel er CEO i el-installationsforretningen Olesen & Jensen A/S. Den familieejede virksomhed har netop rundet de 100 år. Claus Boel tog CfL-uddannelsen Advanced Business Development, ABD, i 2016.
Topstyring er den mest udbredte organisationsform i danske virksomheder, men det har sin pris, viser ny CfL-Undersøgelse. Hvis du vil skabe bedre resultater, så læg beslutningskraften hos dine medarbejdere.
Nogle af de frustrationer, vi oplever som følge af krisen, er ens for alle, men nogle af de ting, der stresser og udfordrer os, er typerelaterede.
Et planlagt lederudviklingsforløb i medie- og reklamebureauet Havas blev konverteret til et virtuelt kursus. Ifølge COO Søren Bronée var det den helt rigtige beslutning. Læs her hvorfor.
Hvordan håndterer danske ledere krisen? Lige nu høster Scleroseforeningen en række erfaringer, der kan være med til at accelerere virksomhedens digitale strategi, men for direktør Klaus Høm er det utrolig vigtigt at have det lange lys på.
Det næste halve år er strategien parkeret og erstattet af kortsigtede must wins, lyder det fra Thomas Woldbye, CEO i Københavns Lufthavne.
Det er svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft, men de færreste organisationer indretter sig på en måde, der tiltrækker nye talenter, viser CfL-Undersøgelsen
Grib tilbage til virksomhedens vision med blikket stift rettet mod kerneforretningen. Identificer roller og ansvar, kortlæg ressourcer, vis anerkendelse og skab læring.
Ane Arnth Jensen, viceadm. direktør i Finans Danmark, sætter CfLs toplederstafet i gang med et interview, hvor hun anerkender usikkerheden, men først er fremmest er ekstremt imponeret over medarbejdernes hurtige omstilling.
Hvordan ser du rollen for design i corona- og post-corona-tiden, lyder Ane Arnth Jensens stafetspørgsmål til Christian Bason, adm. direktør i Dansk Design Center. Svaret byder bl.a. på en omfattende digital transformation.
Mød Dorte Solholt, chef for HR-jura i CfL. Læs, hvorfor du som leder skal lære at holde af din HR-jura.
Her kan du læse, hvordan mediebranchen og en offentlig styrelse arbejder med nye forretningsmodeller.
HR Manager Denmark Louise Roth og hendes kolleger i CfL-netværket bliver endnu skarpere på deres egen rolle og værdien af HR
Via professionelt håndterede netværk kan man opnå noget, man vanskeligt kan få på anden vis. CfL giver her opskriften på et udbytterigt netværk.
En stor del af ledergruppen i ENKOTEC A/S i Skanderborg er medlemmer af netværk for at blive inspireret til at tackle udfordringerne både nu og i fremtiden.
I CfLs netværk får direktør Carsten Sørensen fra ABB A/S sparring og fortrolighed med direktører på samme niveau og fra forskellige brancher.
De ledere, der kommer bedst ud af covid19-krisen, vil angiveligt være dem med en stor portion tålmodighed.
Adfærdsdesign har de senere år vist sig som en ny og lovende måde at påvirke folks beslutninger og handlinger på. CfL bringer med eneret det indledende kapitel i bogen Adfærdsdesign.
Som leder med personaleansvar er du nødt til at kende til de grundlæggende regler inden for HR-juraen - f.eks. om sygefravær, arbejdstid, ferier, forbuddet mod forskelsbehandling og ikke mindst konflikthåndtering.
Undersøgelse viser at medarbejdere føler stort ansvar for at skabe afbejdsglæde. 92 procent ser det som deres ansvar at forbedre deres forhold til deres kolleger.
I de fleste brancher indgår nye teknologier i en besindig strategisk omstilling. Det er også tilfældet i CfL, der for nyligt har lanceret en række digitale tilbud
En del organisationer har meget travlt, hvis de skal udnytte mulighederne og undgå problemer med den digitale udvikling.
Topledelsen får både bedre indsigt, bedre kvalitet og højere engagement ved at arbejde på at få kommunikationskanalerne internt til at fungere.
Stress er et komplekst fænomen. Der er mange meninger og også mange misforståelser. Bliv klogere på stress her. CfL giver dig tre trin til, hvordan du som leder kan håndtere stress blandt dine medarbejdere.
De fleste ledere kommer på et tidspunkt til at stå overfor en medarbejder, der overvældes af stress. Få gode råd til hvordan du skal håndtere det her.
Myten om den stærke og effektive leder gør det vanskeligt for lederen selv at håndtere stress. Carlo Bendtsen, filialchef i Semler, har lært lektien. Til glæde for ham selv og hans 85 ansatte.
CfLs seniorrådgiver Henriette Klein-Ipsen deltog på Blanchards konference ”Ledelse på et højere niveau”. Læs hendes key takeaways her.
Claus Yde, Faglig koordinator, Fyns Politi, fortæller om sin oplevelse med udviklingsforløbet Prolog for ledere uden formelt personaleansvar.
Tag Situationsbestemt Ledelse i brug og få et fælles sprog om ledelse, som er med til at udvikle medarbejdernes kompetencer, engagement og selvstændighed.
Situationsbestemt Teamledelse® er et effektivt redskab, når din virksomhed skal udvikle sig eller nå nye strategiske mål. Læs mere her
Har du nogensinde tænkt over, at du, ved at vælge den rigtige ledelsesstil både kan nå virksomhedens mål, skabe øget arbejdsglæde hos dine medarbejdere, spare tid og samlet set opnå et bedre resultat?
Kim Bæksgaard Hansen, fagkoordinator, SDU Research & Innovation Organisation, fortæller om sin oplevelse med et kursus i situationsbestemt ledelse.
Hvad skal virksomheden være opmærksom på, og hvad sker der, hvis medarbejderen overtræder klausulen? Læs denne artikel og lær mere.
Er en fastholdelsesbonus omfattet af funktionærlovens § 17a? Læs mere her.
HR-direktører ser sig selv som en strategisk partner, mens virksomhedslederne mener, at HR bidrager med løsning af operationelle opgaver som ansættelser mv.
At have et klart formuleret formål er ikke blot en teoretisk øvelse. Det tydeliggør de strategiske valg og skaber langsigtet commitment i ledelsen og blandt medarbejderne, siger Jim Hagemann Snabe.
Mødet med andre ledere gav Karen Friis nyt blod på tanden og fornyet energi i rollen som direktør for DGI Idræt & Motion. Hun kom i mål med sit projekt og fik samtidigt øjnene op for nye måder lede sine projekter og medarbejdere på.
Hvordan måler man return on investment på kompetenceudvikling? Ved hjælp af datamining/big data rent faktisk kan måle på effekten. Læs hele artiklen her.
I denne artikel får du en gennemgang af en række typiske godtgørelsesbestemmelser og den tilhørende retspraksis. Læs mere her.
Emotionelle kvaliteter hos konsulenter og ledere bør mere bevidst kobles med objektive kriterier, viser en ny ph.d.-afhandling af chefkonsulent Ulrik Schultz Brix fra Dansk Erhverv.
Det er guld værd at have et godt og fortroligt ledernetværk, lyder det fra Deloittes tidligere HR-direktør, for netværk kan være med til, at virksomheder når i mål med strategien.
Kirsten Schmidt, Global Program Manager i Demant blev i 2011 blev sat i spidsen for virksomhedens stresspolitik, der den dag i dag danner skole for andre.
Ankestyrelsen har arbejdet med ledelses- og organisationsudvikling i organisation gennem et projekt med titlen: ”Alle kompetencer i spil”.
Som leder skal du være tæt på dine medarbejdere. Både fysisk og mentalt. Og så skal du tage ansvar. Ordene kommer fra Bo Netterstrøm, og når Danmarks stressnestor taler, er det værd at lytte.
Jo stærkere ledergruppen er til at rykke sammen når forudsætningen forandrer sig, jo bedre vilkår har forandringsparatheden. Læs hele artiklen
Martin Professional har gjort innovation til en del af det daglige arbejde. Tidligere udviklingsdirektør Søren Kjær tog sine erfaringer med på et CfL-toplederforløb og delte dem med de øvrige deltagere.
I Digitaliseringsstyrelsen er der blevet arbejdet på at skabe en ny kultur med mere involvering af medarbejderne generelt.
MAN Diesel & Turbo anvender JTI og Decision Dynamics Karrieremodel™ i strategisk kompetenceudvikling. Resultatet er en mere målrettet kompetenceudvikling blandt virksomhedens 12.000 medarbejdere.
Som ledelse får man det, man måler på. Gør op med silotænkning og suboptimering. Få gode råd fra kommerciel direktør i Solar-koncernen, Hugo Dorph.
Hvad mener 1.400 ledere, fra en ny Ken Blanchard undersøgelse, er de største udfordringer i forbindelse med effektiv ledelse?
De fleste mennesker – særligt ledere - ligger inde med opsparede erfaringer og et godt råd til kollegerne. Der er dog stor forskel på, hvordan disse råd bliver videregivet og hvilken effekt, det har.
Tag en regelmæssig dialog med dine medarbejdere om deres bedste og værste opgaver, arbejd i fællesskab på at øge mængden af ”bedste” opgaver og reducere mængden af ”værste” opgaver – så enkelt er det - eller er det?
Bonusordninger kræver grundig forberedelse, løbende opmærksomhed og vedligehold samt kendskab til reglerne for ikke at blive en belastning for virksomheden.
Klare strategiske målsætninger for stabenes arbejde og en serviceminded holdning betyder, at stabsfunktionerne ved KU LIFE på giver værdi for pengene.
To markante og etablerede spillere på markedet, Djøf og CfL indleder nu et tæt strategisksamarbejde om at udvikle og markedsføre tilbud til ledere.
Alle organisationer kan bruge personlighedstests, men udbuddet af testværktøjer er uigennemskueligt. Læs her hvis du vil vælge de bedste testværktøjer.
Lars Peter Hermansen, Area Manager i Gasa Group Danmark A/S, er ofte splittet mellem prioriteten af driftmæssige tiltag og strategiske udviklingstiltag.
Vi bliver alle motiveret af noget forskelligt i vores arbejdsliv. Brug Karrieremodellen™ og få indsigt i, hvad der driver dig.
Der er øget fokus på virksomhedernes mødekulturer – eller mangel på samme, fortæller en offentligt ansat leder og en adm. direktør i en privat virksomhed.
Denne artikel er den første af tre i en serie om teams. Fokus er på optimering og udvikling af team på den moderne arbejdsplads.
Store investeringer i branding af virksomheden som en god arbejdsplads kan være spildt, hvis ledelsen ikke tackler en fyringsrunde ordentligt.
I krisetider søger vi typisk tryghed og sikkerhed hos dem, der kan give os svaret og løsningen på vores udfordringer. Mentoring kan indeholde mange af svarene på vores søgen.
Karriere er for alle, men ikke på samme måde. Det er nemlig din motivation, der afgør, hvad du synes er spændende og udfordrerende.
At kunne coache i hverdagen virker udviklende og selvstændiggørende på medarbejderne og sparer tid og penge.
Ledere i den offentlige sektor er forbilledligt dygtige. Men når den offentlige leder i sin egen organisation skal bedrive ledelse i hverdagen, er sagen en ganske anden.
Både offentlige og private virksomheder skaber resultater ved at se kompetenceudvikling på en ny måde. De stiller forretningsorienterede krav til uddannelse
Såvel som det kan være sjovt og berigende at være leder, kan være svært at knække koden til at slå igennem og få følgeskab. Læs mere her.
Er mere uddannelse overhovedet nødvendigt for dig, der arbejder med ledelse hver dag? Læs videre herunder og få 4 gode grunde til, hvorfor du skal tage mere uddannelse.
Danske virksomheder bruger masser af energi på at indrette produktionen efter den japanske produktionsmetode lean, men opnår ringe effekt. Vi har misforstået metoden på grundlæggende områder, konkluderer lean-eksperter.
En arbejdsgiver har pligt til at beskytte de personoplysninger, som behandles i forbindelse med ansættelsesforholdet.
Skal en vikar have adgang til ledige stillinger i virksomheden? Få svaret og læs hvilke krav der ellers er til brugervirksomheden i følge vikarloven.
SLII® og Jungiansk Typeindeks supplerer hinanden rigtig godt. CfL tilbyder derfor rådgivning i at kombinere de to værktøjer.
Sørg for, at de nye medarbejdere, der kommer ind, kan komme i gang med kerneopgaven hurtigt. Det er et sygdomstegn, hvis de skal begynde med at rydde op.
Digitaliseringen giver konkret udfordringer - læs om 5 områder, hvor den digitale udvikling kan ændre din forretning og hvor du skal tænke anderledes. Artiklen bringes i samarbejde med DJØF og er skrevet af Søren Schultz Hansen
Du kan faktisk skabe større udbytte af din kommunikation med andre, hvis du er indstillet på at lytte mere. Det lyder måske indlysende, men ved at lytte mere indfølende opnår du også, at fortælleren bliver en mere åben og reflekterende fortæller. Og det er her gevinsten ligger.
En af de største udfordringer på arbejdspladsen i dag er det menneskelige ego. Når nogen mennesker bruger deres ego i udstrakt grad, har deres adfærd tendens til at være baseret på frygt snarere end tillid.
I en travl hverdag forsømmer mange at arbejde målrettet og struktureret med HRs roller og funktioner. Dermed går organisationen glip af vigtig synergi og får ikke det optimale ud af sin HR-indsats.
Da IT-chef Elo Høgh Bromer for ti år siden gik ind i CfLs netværk IT 4 handlede det meget om hardware, software og bytes. I dag handler det lige så meget om ledelse.
Virksomhedsoverdragelse, 48 timers-reglen, 120 dages-reglen, handicapbegrebet, beskyttede medarbejdere, elever
HK har de seneste tre år været i gang med en større strategisk omlægning for at vende den negative medlemskurve. Medlemskrisen har krævet nytænkning i det traditionsrige forbund.
CfLs test, Leadership Focus Profile, er en af markedets bedste til at teste ledere. Værktøjet er professionelt og dybdegående og er et ekstremt godt dialogværktøj. Sådan lyder det fra de første, som er blevet certificeret i at anvende testen.
Glem Østens anderledes kulturer for en stund. Vesten har sine egne grundlæggende forskelligheder i virksomhedskulturer mellem lande, der tilsyneladende har meget til fælles.
Ledere skal håndtere stress i organisationen, fordi det kan være dyrt at have stressede medarbejdere. Få tre trin til at håndtere stress på arbejdspladsen.
Når usikkerheden er høj, er ledelsens evne til at rykke sammen altafgørende – jo bedre man er til det, jo mere smidigt kan man lave kursskifte indenfor rammene af den eksisterende strategi.
53 procent af danskerne oplever ikke, at MUS-samtalen udvikler dem fagligt, hvilket ellers er formålet med de såkaldte medarbejderudviklingssamtaler.
Randy Conley opstiller i sit blogindlæg seks strategier, han har fundet anvendelige i relation til præstationsangst på arbejdspladsen.
Hvornår skal der betales kompensation, og hvordan beregnes den? Læs mere her.
Bliv klædt på til lederrollen med krav fra egen chef og forventningerne fra dine medarbejdere og tidligere kolleger. CfL kurser for dig der er ny i ledelse.
Vi anerkender, efterspørger og respekterer forskeres konstante stræben efter opskriften på succes, men kan det bidrage med andet end inspiration til ledere?
Læs reglerne for G-dage, så du ved, hvornår du som arbejdsgiver skal betale dem.
Er du klar til at gøre status over din egen og dit teams performance? Læs med her og få 3 råd til at forberede dig til din lederudviklingssamtale.
Hvad er stress? Og hvorfor er det vigtigt at håndtere stress i organisationen?
I forbindelse med de mange lederudviklingsforløb jeg gennemfører, vælger vi ofte at teste lederne for deres lederadfærd i en adfærdsanalyse.
Hvordan er man en god leder, når man i princippet ikke har nogen at lede? I praksis betyder det, at man er leder for projekter, processer og opgaver. Men, hvordan bærer man sig ad med at være leder på den måde?
Et stigende brug af sociale medier på arbejdspladsen, kan gøre det nødvendigt med en politik. Få 5 anbefalinger fra CfL her.
Et motiverende arbejdsmiljø er vigtigt for medarbejdernes arbejdsglæde, men hvor skal ansvaret placeres? Er det hos medarbejderne selv eller hos ledelsen?
Ifølge globale undersøgelser er en af lederens største udfordringer at få medarbejderne til at blive selvledende. Alligevel er målrettet træning af medarbejderen i selvledelse noget af det, der bruges færrest penge på.
Leadership Pipeline har fokus på at løfte ledelseskvaliteten på alle niveauer i organisationen gennem sammenhængende og målrettede aktiviteter.
Se hvilke regler der er gældende når det kommer til fraværssamtaler, fastholdelsesplaner og mulighedserklæringer. Få rådgivning her.
Rekruttering af medarbejdere kan være dyrt, hvis de stopper kort efter ansættelsesstart. Læs her, hvordan I vælger de rigtige rekrutteringstests.
Når et ansættelsesforhold stopper, kan der opstå tvivl om konkurrenceklausuler. Læs med her og bliv klogere.
Det er svært at udvælge, hvad der skal måles på og dermed fastsætte det bedste målepunkt.
Læs med her og find ud af hvilke regler der er gældende i forbindelse med at forlænge en tidsbegrænset ansættelseskontrakt.
Læs mere om, hvodan man bedst bruger Decision Dynamics Karrieremodel™ til at identificere det rette karriereforløb for den enkelte medarbejder.
Læs Joan Rokkjærs erfaring med udviklingsforløbet, Resilient Leadership, for topledere, der afvikles på Saïd Business School, Oxford University.
Et projekt om virtuel ledelse skal afdække og udnytte potentialet i Grundfos’ internationale afdelinger og gøre pumpekoncernen til en ægte global spiller.
Den nye lederrolle ledte til frustration, og han bad sin chef om, at ansvaret blev sat ned. Lederuddannelser hos CfL ændrede frustration til overblik
Prolog er et forløb for ledere uden personaleansvar, og det er udviklet for at imødekomme de særlige behov, som ledere uden personaleansvar har.
De fleste mennesker får for lidt feedback på deres præstationer - indtil de laver en fejl. Det er en trist tendens. Alle mennesker har brug for feedback på deres præstation for at føle sig motiveret til at nå deres mål.
Ledelsen har ansvaret for, at hver en time brugt på arbejdspladsen gavner virksomhedens formål, kunder, medarbejdere og det omkringliggende samfund.
Ni ud af ti hos MAN Diesel & Turbo i Danmark får udbytte af CfLs testværktøj Decision Dynamics Karrieremodellen, når deres karrieremuligheder kortlægges
Distanceledelse er i stigende grad blevet et vilkår for flere ledere, og mange synes, at det er en stor udfordring at lede på distancen. Læs mere her
50% af de adspurgte arbejder med robotter og automatisering, men hvordan udnytter man bedst muligt automatisering og de ressourcer, det kan frigive?
Rundspørge til CfL's medlemsvirksomheder viser, at halvdelen har robotter på kontorerne. Det frigiver en masse ressource og forbedrer processerne.
Ledelsen skal være med til at udvikle en ny tankegang, når der skal ske forandringer i organisationen. Forandringer begynder med, at nogen gør tingene anderledes.
I denne artikel bekræfter eller afmonterer vi fem af de mest udbredte fordomme om personlighedstests.
Ledergrupper, der skaber stærke resultater, blander sig i hinandens ledelse, de lytter til hinanden, og de løser problemerne sammen.
Hvis erhvervslivet skal medvirke til at løse produktivitetsudfordringen, er velfungerende internationale ledergrupper afgørende for værdiskabelse.
En undersøgelse viser at forskellige persontyper bidrager med forskellige ideer i innovationsarbejdet. Samtidig bidrager de til forskellige faser i processen
Er din virksomhed klædt på til en målrettet rekrutteringsplan, hvor I ender med den rette kandidat i første forsøg? Sådan bliver I klædt på.
Efter træning af hundrede tusinde ledere - opfordrer lederne til at tilpasse deres stil efter udviklingsniveauet for opgaverne hos de medarbejdere, de leder.
Ny strategi, nye processer, nye butikker, nye varer og meget mere. ALDI har ændret på alt, og over 300 ledere været igennem et skræddersyet forløb. Læs, hvordan CfL har rådgivet virksomheden.
Læs hvordan du kan diagnosticere dig frem til det rette udviklingsniveau og skab yderligere succes med Situationsbestemt Ledelse.
Hvordan skal en ledelse håndtere talenter, og giver det mening at have deciderede programmer for talentudvikling? CfL tog fat i ledelse af talenter.
CfL-Leadership Focus Profile (LFP) tager udgangspunkt i lederrollen og ledelsesopgaven frem for i den klassiske personlighedsteori.
Dorthe Vinther i Energinet.dk valgte at udvikle sig selv og sin organisation gennem deltagelse på CfLs lederudviklingsprogram ”Strategisk Lederskab.
Gode erfaringer med det validerede profilværktøj JTI har fået to af landets største regioner til at lægge JTI ind som en fast del af deres kurser i ledelse
Med værktøjet Karrieremodellen kan du profilere og sammenligne kandidater på 24 kompetencer, såsom udholdenhed, omstillingsparathed og selvledelse.
Vi træffer beslutninger og angriber opgaver på forskellige måder. Værktøjet Decision Styles handler om at forstå sin egen og andres forskellige måder at gå til beslutninger på.
Ifølge en CfL-Undersøgelse mener kun 26 % af lederne, at de i høj grad er gode til at nå organisationens mål. Lær at lykkes med din strategi.
Den globale producent af fødevareingredienser, Chr. Hansen, bruger med succes SLII® over alt i verden og har fået certificeret sine egne undervisere hos CfL.
Hvordan håndterer en organisation, at medarbejderne er spredt ud over hele verden? For Unity Technologies handler det om at vise tillid og lave få regler.
Danske virksomheder bruger i stor stil personlighedstests. Bliv endelig ved med det, men husk, at en test i sig selv ikke er præcis nok, siger Troels Gottlieb, seniorrådgiver hos CfL og ph.d. i personlighed og ledelseseffektivitet.
Hvad er vigtigt for at skabe et motiverende arbejdsmiljø, og hvis opgave er det at skabe det? Forskningen peger på 12 faktorer. Læs mere her
Toplederne skal kunne vise retning for at kunne gribe muligheder og udfordringer i og udenfor organisationen. Chefrådgiver Ejner Jacobsen forklarer hvordan.
Anders Bjarnason var på kurset "Den nye leder" i foråret 2018. Kurset har givet ham værdifulde værktøjer, som han bruger i sin ledelse i dag.
IKEA har taget hul på en gigantisk forandring, der går ud på at gentænke forretningsmodellen. Her Pia Huusfelts (IKEA) fem bedste anbefalinger.
Highlights fra CfL-Klubhusmøde om forandringsledelse.
Magt og kontrol er blevet erstattet af tillid hos Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads, der var case på CfL-Klubhusmøde om forandringsledelse.
Personlighedstests mindsker risikoen for omkostningstunge fejlansættelser og styrker samarbejdet mellem kolleger. Det er kun nogle af fordelene.
Når ledelsen kan se, at HR leverer til bundlinjen, får HR flere pladser ved direktionsbordene. Og det mandat der følger med. Så sæt PRIS på HR!
Direktør i Faxe Kommune, havde brug for et større udsyn både internationalt og på det at udvikle og drive en kommune. Det fik hun med hjælp fra CfL.
Verden kalder på større ansvarlighed. Det er en af de største markedsmæssige trends, men der er stadig langt fra holdninger til handlinger.
Han er direktør i en mellemstor dansk virksomhed, og så vil han redde verdenshavene. Det lyder som en ledelsesopgave af dimensioner. Læs mere her.
Danske ledere har sat samfundsansvar på dagsorden, og de har al mulig grund til at fortsætte rejsen. Læs mere her.
Går du selv i granatchok, eller går du forrest og leder fra fronten? Læs, hvad Lars Ellehave-Andersen, direktør for private banking i Danske Bank gjorde.
CfL-Undersøgelse peger på, at danske ledere oplever et krydspres mellem egne ledelsesværdier og krav fra organisationen.
Iben Mortensen har været på kurset Personlig gennemslagskraft. Hun arbejder nu mere uden for sin komfortzone, når hun holder oplæg.
En leders evne til at trænge igennem i den daglige kommunikation er forudsætningen for at lykkes som daglig leder. Læs instruktørens ord om kurset her.
Anvendelse af testværtøjer som JTI har forlængst vundet indpas i ledelsesudvikling og rådgivning. Her får du en grundig indføring i typologien.
Det kan civile organisationer og virksomheder kan lære af Forsvaret. Læs interview med Henrik Ryberg, chef for Forsvarskommandoens personalestrategiske afdeling.
Få et overblik over de overordnede principper for overgangen til den nye ferielov. Dette er artikel 4 af 4 i vores serie om den nye ferielov.
Dette er artikel 2 af 3 i CfLs artikelserie om den nye ferielov. Få et overblik over de bestemmelser, der videreføres i den nye ferielov.
"Allerede fra første dag gik jeg derfra og tænkte, det her kan jeg bruge til noget." - Læs hvordan Helle Hvass styrkede sine kompetencer som HR Business partner.
Det gælder om at finde de rette personer i organisationen, når der skal ske forandringer, og det er typisk helt andre personer end dem, lederen normalt ser.
Dette er artikel 1 af 4 i CfLs artikelserie om ferieloven fra 2020. Her får du et overblik over de overordnede principper.
Artikel 3 af 4 i CfLs artikelserie om den nye ferielov. Læs her om de nye regler for overførsel af ferie sammenholdt med de eksisterende regler.
Hvordan opnår du succes som leder i dagens Danmark samtidigt med, at du træffer etisk korrekte beslutninger?
Tro på personligt held har betydning for, om man er motiveret for at sætte sig et mål og kæmpe sig til tops, viser forskning.
Vi går mere op i charme end kompetence og rekrutterer næsten udelukkende efter personlighedstræk som selvsikkerhed og karisma, når vi udpeger ledere.
Anja Monrad, topchef for Dell i Central og Østeuropa, deltog på CfL-Klubhusmødet om diversitet i ledelse. Her er hendes udlægning af diversitetsdebatten gennem årene.
Der er diversitet. Og så er der funktionel diversitet. Og det er ikke kun et spørgsmål om ord. Få forklaringen fra en af Danmarks førende eksperter i diversitet.
Du skal læse denne artikel af to grunde: Du bliver klogere på, hvad diversitet handler om. Du får indsigt i kravene til forskellige karrierespring.
Virksomheder, der arbejder systematisk med strategi og har et velfunderet beslutningsgrundlag i højere grad lykkes med strategiske målsætninger.
De unge kommer i dag ud på arbejdsmarkedet med helt anderledes krav og forventninger end tidligere.
I fremtiden vil medarbejdere være alt for forskellige til ensartede belønningsordninger. Forskningsprojekt varsler helt nye måder at motivere ansatte på.
Hvis man vil møde fremtiden med fokus på både kerneforretning og innovation, er det første skridt at spørge sig selv, hvorfor virksomheden er sat i verden.
Projektdirektør Line Røtting Dornan har med succes prøvet at skifte fra beslutningsstil til en anden i forbindelse med en vanskelig opgave.
Vil du have succes som leder i dag, skal du også være i besiddelse af kompetencer, der kan skabe tillidsfulde relationer i virksomheden.
I Grundfos har man succes med distanceledelse ved at indføre distanceledelseskontrakter mellem lederne af virtuelle teams.
Kommunikation, inddragelse og relationer. Det er de klassiske udfordringer, ledere møder i samspillet med medarbejderne.
Hvad kommer disruption til at betyde for danske virksomheder, forbrugere og ledere? Ikke så lidt ifølge en CfL-Undersøgelse, der flugter med de internationale tendenser.
Situationsbestemt Ledelse: Er det sandt, at en god leder kan lede alle – selv de medarbejdere, som udfører et job, lederen ikke selv har fagligt kendskab til?
De færreste medarbejdere i Spillemyndigheden havde set det komme, da de fik besked om, at arbejdspladsen skulle flytte fra København til Odense.
Dagligvarekoncernen Dagrofa havde behov for bedre sammenhæng i deres performance managementsystem og fik hjælp af CfL. Resultatet blev en konkret model, der taler til både hoved, hjerte og fødder.
Vær bevidst om beslutningsgrundlaget, skab større gennemsigtighed og invester i de rigtige værktøjer. Her er tre trin til effektiv eksekvering.
Molio - Byggeriets Videnscenter har effektivt fusioneret to virksomhedsidentiteter og skabt en stærk organisation. Læs her hvordan
Al strategi er forretningsstrategi, og det gælder også HR, hvor du bl.a. kan skrue på viden og færdigheder. Her er en guide til at udvikle organisationens HR-strategi.
Retten til at lede og fordele arbejdet hviler på den ansættelseskontrakt, der er indgået mellem virksomheden og medarbejderen.
En overtrædelse af loyalitetspligten kan få konsekvenser for ansættelsesforholdet – fra en påtale, advarsel, opsigelse til i grove tilfælde en bortvisning.
Konflikter har det med at fjerne fokus fra den fælles opgave og flytte det over i personfnidder, personlige magtkampe og kampe om ressourcer.
The SLII Experience – SLX - fokuserer på øget læring, fastholdelse og at opnå de ønskede resultater gennem tilpasset lederadfærd.
Der er mindst fem kritiske lederadfærdsformer, som lederen altid må forholde sig til ift. lederrollen. Læs dem her.
Arbejdstiden i det enkelte ansættelsesforhold kan frit aftales mellem virksomheden og medarbejderen. Der er dog visse lovmæssige grænser for aftalefriheden.
Hvad har landstræner Kasper Hjulmand lært om talentudvikling, målsætninger, værdier og ledelse generelt?
Hvornår kan du give en advarsel til en medarbejder? Og skal den væres skriftlig? Læs med her og se eksempler på, hvad en skriftlig advarsel skal indeholde.
Du er ikke dommer, og en test må aldrig udlægges som en facitliste. Det er det enkelte menneske, der er ekspert på sig selv.
Arbejder du med testværktøjer, eller står du selv over for en personlighedstest? Læs med her, hvor en af Danmarks tungeste profiler inden for testværktøjer udlægger teksten.
Få hjælp råd til forberedelse og afholdelse af MUS-samtalen - for både ledere og medarbejdere.
Grundlæggende er Jungiansk Typologi en teori, der beskæftiger sig med kognitive processer. Det vil sige, at typologien forsøger at beskrive den måde, vi erkender og navigerer på i forhold til omgivelserne.
2019 er året, hvor CfL kan fejre 30 år med testværktøjer. Læs mere om CfLs 30 år med testværktøjer her.
Omfattende research dokumenterer, at succesrige ledere ændrer deres beslutningsstil drastisk, efterhånden som de stiger i graderne. De knap så succesrige kan ikke bestemme sig.
Rekruttering handler om at finde den rigtige kandidat med de rigtige kompetencer. BTB er et let tilgængeligt værktøj til rekruttering.
Når din virksomhed eksempelvis skal rekruttere elever, kan I anvende andre og mindre komplicerede værktøjer, end når I er på udkig efter en lederkandidat. Læs mere.
Ledergrupper bliver typisk fanget i diskussioner om drift. Læs historien om en ledergruppe, der er gået fra operationelt til strategisk mindset.
Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har i samarbejde med CfL udviklet en hel ny masterclass, der skal styrke beslutningskulturen i staten.
Har du hørt om briefing-backbriefing? Velkommen til historien om strategieksekvering i TDC Onsite
Forskning og fejl lyder som en giftig cocktail, men ikke i Novo Nordisk. Læs, hvordan Mette Nørr Gantzhorn og hendes HR-team har brugt adfærdsdesign til at lette de interne processer i en ekspertkultur.
Bogen giver adgang til en praktisk gennemgang af de grundlæggende HR-juridiske regler med udgangspunkt i funktionærernes ansættelsesvilkår.
Personlighedstests styrker rekruttering og får det bedste ud af jeres ansatte. Læs her hvordan I kommer godt i gang med at anvende personlighedstests.
Personlighedstests er et enormt værdifuldt værktøj til rekruttering og medarbejderudvikling. I denne e-bog gennemgår vi personlighedstests fra A-Z.
Står du foran en turnaround, så lær af Finn Tang, CEO i ALDI Danmark. Grundelementerne er en klar mission omsat til fem must win battles. Læs her hvordan.
Bevisbyrdereglerne i ansættelsesforhold opdeles i tre kategorier, ligefrem, omvendt og delt bevisbyrde. Disse adskiller sig fra hinanden med hensyn til, om det er medarbejderen eller arbejdsgiveren, der har bevisbyrden.
Koncerndirektøren i Foss A/S, Torben Ladegaard, har i ti år været medlem af CfLs netværk, og det er tidsforbruget og alle pengene værd, fortæller han.